Barajele din jurul Reșiței, în reabilitare

După ce Gozna a fost golit complet pentru anumite reparații la baraj, acum lacul Trei Ape va intra în renovările necesare unei bune funcționări.

Deși au existat zvonuri cum că următorul baraj ce va fi golit pentru anumite reparații ar fi lacul Trei Ape, compania ce administrează lacurile explică faptul că lucrările lacului de lângă stațiunea Gărâna nu îl vor lăsa fără apă. Tocmai de aceea, nu se așteaptă evenimente neprevăzute ca în cazul lacului Gozna.

CITEȘTE ȘI: PEŞTII MORŢI ÎMPÂNZESC ALBIA BÂRZAVEI

Dacă în cazul barajului de la Văliug golirea și reparațiile au fost impuse de Comisia Națională pentru Siguranța Barajelor, pentru Trei Ape lucrările sunt periodice și nu necesită măsuri drastice de golire totală a barajului. „Intervențiile din această perioadă la barajul Timiș Trei Ape nu au nimic în comun cu măsurile impuse de Comisia Națională pentru Siguranța Barajelor pentru barajul Gozna. Compania execută lucrări curente de revizie și manevrare a vanelor aferente golirilor de fund care nu presupun golirea totală a lacului”, explică pentru Express de Banat Angelica Barbu, responsabil PR regional CEZ România.

CITEȘTE ȘI: GALERIE FOTO: RENOVAREA DIGULUI DE LA VĂLIUG SE APROPIE DE FINALIZARE

Compania informează că, până în a doua zi a lunii februarie, lucrările de revizie vor fi încheiate fără amploarea pe care a luat-o repararea barajului Gozna.

CITEȘTE ȘI: FOTO: CUM SE UMPLE BARAJUL DE LA VĂLIUG