Citeşte aici cum va fi Dunărea pusă în valoare!

Se spune că nimic nu se poate compara cu o plimbare la malul mării, dimineaţa, atunci când la orizont soarele se ridică din luciul apei şi oferă cadrul perfect pentru romantici sau pasionaţii de fotografie. La fel de adevărat e că apusul soarelui nu e niciunde mai frumos decât pe malul Dunării.

În momentul de faţă, faleza din Moldova Nouă nu e chiar cel mai prietenos loc. Autorităţile locale ştiu asta şi promit să schimbe radical aspectul malului fluviului. Nu de alta, dar e păcat ca localnicii şi turiştii să nu se bucure de spectacolul pe care soarele îl oferă în fiecare seară.

În toamna anului trecut a început taluzarea malului, iar lucrările vor continua. Mai mult decât atât, se vor amenaja alei, se vor monta bănci şi se va îmbunătăţi iluminatul public. Nu peste noapte, ci în timp, în funcţie şi de bugetul de care va dispune Primăria Moldova Nouă.

„Vreau să continuăm în prima fază să taluzăm malul. Era o lucrare neapărat necesară. Am şi consolidat malul, i-am dat şi un aspect plăcut. Aranjăm malul, că nu e mare lucru, vom aduce borduri pentru alei, eventual le vom asfalta, totul e în funcţie şi de bani. Cert este că vom pune faleza la punct, vrem ca lumea să se poată plimba pe malul apei, să poată sta pe bancă să citească o carte sau să admire pur şi simplu peisajul”, susţine Matei Lupu, primarul oraşului.

expresb 1000x100

Cu bacul, pe Dunăre

Fluviul mai oferă şi alte oportunităţi, iar una dintre acestea este transportul ieftin şi rapid în ţara vecină. Un bac peste Dunăre până la sârbi ar fi important nu numai din punct de vedere turistic, ci şi economic. „Aşteptăm să semnăm proiectul privind trecerea Dunării cu bacul. E deosebit de important pentru noi. V-am spus, sunt multe proiecte în lucru care vizează dezvoltarea oraşului din punct de vedere turistic şi, odată implementate, soarta oraşului se va schimba. Nu e posibil să ţinem portul închis. Nu trebuie uitat nici proiectul de realizare a unui port-container. Totodată, sunt acum tot felul de mici ambarcaţiuni care au nevoie de un loc special amenajat pentru a acosta. Se fac croaziere pe Dunăre, dar ca să calce cineva la Moldova Nouă trebuie să aibă unde acosta, ce să viziteze, unde să mânânce sau să bea ceva în condiţii civilizate”, a spus Lupu.