Bannerele Episcopiei Caransebeș împotriva căsătoriilor homosexuale, declarate ilegale de primarul Borcean!

Zilele trecute, în zona Parcului Dragalina din municipiul Caransebeș flutura un banner cu sloganul „Votez DA la Referendum! Vino și tu!”, având acceptul Primăriei. Ieri însă bannerul a fost retras…

L-am întrebat pe primarul municipiului Caransebeș cine a montat acel banner și ni s-a răspuns că, cităm: „Bannerul nu mai e! În rest, deduci tu…”. Am insistat la primarul Felix Borcean să ne spună care este punctul său de vedere oficial cu privire la oportunitatea organizării referendumului, dacă se va duce la vot și ce anume va vota, ținând cont că este o persoană publică și opinia sa contează, iar răspunsul a fost următorul: „Acum chiar vreau să fiu neutru!”.

Menționăm că fotografia cu bannerul amplasat în zona centrală a municipiului Caransebeș a fost postată de un internaut în 2 octombrie astfel că au curs comentariile pro și contra campaniei privind referendumul de la sfârșitul acestei săptămâni, iar a doua zi, în 3 octombrie, bannerul a fost demontat.

Nici reprezentanții Episcopiei Caransebeș nu înțeleg de ce a fost demontat bannerul, mai ales că au urmat pașii legali și au primit din partea Primăriei Caransebeș avizul pentru publicitate temporară.

Telefonic, primarul Felix Borcean i-ar fi răspuns secretarului eparhial, Casian Rușeț, că este ilegal:

„Noi am fost contactați din partea unei persoane din Caransebeș care a dorit să realizeze trei bannere pe care să le instalăm în trei zone ale orașului. Cum nu putea să facă acest lucru ca persoană fizică, noi am depus în numele instituției cerere la Primăria Caransebeș, Serviciul de Reparații și Întreținere, pentru montarea a trei bannere cu câteva zile înaintea referendumului, în baza legii 3/2000. Am primit avizul, chiar angajații Primăriei le-au montat, în zona centrală, în cartierul Balta Sărată și în cartierul Pipirig, iar a doua zi au fost date jos. L-am sunat pe domnul primar și mi-a răspuns că au fost puse ilegal. Repet, eu am avizul din partea Primăriei pentru montare. În această dimineață am făcut și o solicitare în scris la Primăria Caransebeș pentru a ni se oferi un răspuns oficial și am făcut sesizare și la Biroul Electoral Central, pentru că legea referendumului precizează că un referendum nu are un caracter politic”, ne-a precizat secretarul Episcopiei Caransebeș, Casian Rușeț.

Cum doar până vineri dimineață, cu o zi înainte de deschiderea urnelor, se mai pot afișa mesaje privind referendumul, Episcopia Caransebeș a montat un banner pe clădirea Episcopiei, unul pe biserica din cartierul Cazărmii, iar la solicitarea Bisericii Baptiste a fost montat cel de-al treilea banner pe clădirea din Piața Gugulanilor, toate trei fiind clădiri private din municipiul Caransebeș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/