„Banii muncesc pentru mine”, o carte despre educație financiară povestită

explo 1000x200

Poți să ai o relație mai bună cu banii, poți chiar să îi „dresezi” și să îi faci să muncească pentru tine. Pare greu de crezut, dar adevărul este că există metode alternative prin care oricine își poate gestiona mai bine economiile sau își poate optimiza costurile și care, aplicate corect, garantează drumul spre libertate financiară. Aceste unelte practice se regăsesc în cartea „Banii muncesc pentru mine”, scrisă de Călin Iepure, CEO-ul Bizz.Club și Ciprian Ștefan, cu 12 ani de experiență în sistemul bancar și doi ani de experiență în antreprenoriat. Lansarea cărții a avut loc joi seara în lounge-ul Librarium din Clinica Medici’s Academica din Timișoara.

„Banii muncesc pentru mine” este despre educație financiară povestită. O lectură bazată pe un dialog purtat între două personaje – David și Adam. Modul de gândire al oamenilor bogați, 11 variante prin care poți investi, cuantificarea viselor în bani sau bugetarea eficientă a cheltuielilor sunt doar câteva idei bazate pe experiența celor doi autori.

„Sunt multe credințe care ne-au fost plantate în minte și care ne blochează de la a face ca banii să lucreze pentru noi. Eu am aplicat un sistem prin care am reușit să pun de-o parte 15.000 de euro. Am avut cel puțin 8 surse de venit diferite. Asta înseamnă ca banii să lucreze pentru tine. Am transformat o carte de finanțe într-o poveste. Sunt două personaje. Adam, care învață despre bani și David, cel care îl învață pe Adam despre bani. Această carte spune o parte din povestea noastră”, a spus Călin Iepure, CEO-ul Bizz.Club.

Cu o experiență de 12 ani în domeniul bancar, Ciprian Ștefan a vorbit despre dependențele fără de care credem că nu putem trăi. „O dependență are forma «eu nu pot sau nu vreau să trăiesc fără o casă cu piscină,  fără o mașină scumpă…» Este un atașament. Nu e ușor să păstrezi banii când ai atașamente. În momentul în care faci asta e puțin probabil să faci banii să muncească pentru tine. În loc să investim banii care ne provoacă venituri, îi investim în niște bunuri sau servicii de care credem că avem nevoie, dar care nu ne aduc venituri, ci cheltuieli”, a spus antreprenorul.

Lansarea de carte a avut loc în în lounge-ul Librarium din Clinica Medici’s Academica din Timișoara unde a fost prezent și CEO-ul Medici’s, Adrian Bădescu. „Trebuie să facem minim de efort și maxim de profit. Fiecare zi pe care o trăim e o operă de artă. Destinația e frumoasă, dar călătoria e interesantă. În carte este scris așa: «Nu poți să ajungi milionar economisind» Într-un business trebuie să ai și profit. Ce faci cu acel profit? Îl investești în haine, în mașini, în vacanțe? Valoarea după două zile va fi zero. Îți satisfaci o plăcere, dar drumul este către faliment”, a precizat Adrian Bădescu.