Banii europeni vor da viață campusului școlar dorit de caransebeșeni

Realizarea campusului preuniversitar de la Liceul ,,C.D. Loga”, o intenție mai veche a Primăriei municipiului Caransebeș, pare să aibă un final fericit în viitorul nu foarte îndepărtat. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a informat administrația caransebeșeană că proiectul ei pentru finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional, de reabilitare și realizare a campusului preuniversitar de la Liceul ,,C.D. Loga”, a fost aprobat spre finanțare.

Este un proiect european care face parte din Axa 3, la subcapitolul reabilitarea, modernizarea, echiparea și dezvoltarea infrastructurii preuniversitare. Primarul Marcel Vela reamintește că lucrările la campus au fost demarate printr-un proiect guvernamental în perioada 2005-2008, dar care au fost blocate ulterior, în anul 2009. Suspendarea finanțării a dus la oprirea unor lucrări și la intrarea în conservare a celor realizate până la momentul respectiv.

,,Este vorba de realizarea acum, cu un nou început în finalizarea acestui campus, a reabilitării liceului, a școlii de muzică, o centrală termică nouă, o sală de sport (demolarea celei existente și realizarea uneia noi), reabilitarea cantinei, construirea unui internat nou, a unui bloc nou de garsoniere pentru cadrele didactice și, evident, dotarea cu echipament și utilaje pentru cantină, pentru internat și garsoniere. În acest internat și în aceste garsoniere vor locui elevi și cadre didactice de la Liceul ,,C.D. Loga” și am extins focus-grupul la care ne adresăm ca beneficiari ai acestui proiect european și la elevii, respectiv cadrele didactice de la Seminarul Teologic ,,Constantin Popasu” din Caransebeș”, a precizat primarul Marcel Vela.

Valoarea întregului proiect este de 18 milioane de lei, din care contribuția Primăriei Caransebeș urcă la circa 4 milioane de lei. Au fost plătite în perioada 2007-2008 lucrări realizate de aproximativ 37 de miliarde de lei vechi (3 milioane 700 de mii de lei noi). Așadar, în derularea acestui proiect, primăria mai are de completat din bugetul local undeva la 400 de mii de lei, ,,cifre aproximative și rotunde”, potrivit gospodarului-șef din Caransebeș.

,,Acest campus preuniversitar vine în interesul elevilor, al cadrelor didactice de la CD Loga și de la Seminar și, nu în ultimul rând, va crește ștacheta și nivelul învățământului caransebeșean. Am achiziționat tot de la bugetul local, de la o persoană fizică, o parte de teren pentru amplasarea sălii de sport și, în zona străzii Ardealului, unde existau niște anexe și o brutărie, lângă Biserica ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” – curtea Seminarului, s-a pregătit terenul pentru acest viitor mare șantier din Caransebeș”, a mai spus Marcel Vela.

Edilul a ținut să sublinieze că acesta ,,a fost un vis de-al nostru încă din perioada când am venit la primărie pentru a reabilita Liceul ,,C.D. Loga” și Seminarul Teologic și, iată, alături de investiția pe care am făcut-o în acest an doar de la bugetul local de aproximativ 10 miliarde de lei vechi pentru aniversarea centenarului Liceului ,,Traian Doda”, care are o altă față, o altă estetică, tot ce înseamnă reparațiile și reabilitatea acestui liceu… Şi Liceul ,,C.D. Loga”, începând cu anul 2015, va intra într-o schimbare la față importantă pentru elevi, pentru cadre didactice, dar și pentru părinți”.

Să fie într-un ceas bun!