Banii europeni ajung în Caraș-Severin

Numai în anul 2012, Instituția Prefectului Caraș-Severin, prin Serviciul Afaceri Europene, a ajutat ca un număr de peste 150 instituții și autorități publice să obțină finanțare pentru diferite proiecte ce vor conduce la dezvoltarea și modernizarea zonei.

Din cele aproape 200 de proiecte de finanțare depuse de instituții și autorități publice de pe raza județului, 166 au reușit să încheie și contractul propriu-zis de finanțare. Serviciul Afaceri Europene din cadrul Instituției Prefectului Caraș-Severin se poate mândri cu atragerea de fonduri de peste 440 milioane de euro, finanțări care sunt în beneficiul întregului județ.

Instituția Prefectului a sprijinit proiectele instituțiilor publice și autorităților publice locale în vederea obținerii unui contract de finanțare. Astfel, până la finele lunii octombrie a acestui an, proiecte în valoare de peste 400 milioane de euro au fost aprobate, bani cu care se vor asigura anumite nevoi, se vor moderniza canalizări, drumuri și multe altele”, explică subprefectul județului Caraș-Severin, Anton Paulescu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Proiectele ce au început să fie implementate până în octombrie anul acesta sunt în număr de 148, urmând ca alte 18 să înceapă implementarea. Pe lângă aceste proiecte ale instituțiilor și autorităților publice, există și o serie de proiecte de infrastructură mare finanțate în județ. „Deși la nivelul județului nu există un număr impresionant de proiecte de infrastructură mare, dat fiind faptul că acestea sunt eligibile autorităților naționale, nu celor județene sau locale, există totuși pe raza județului 19 astfel de proiecte finanțate. Din acestea, șapte sunt pe infrastructură rutieră, opt pe infrastructură feroviară și patru proiecte pe infrastructură navală”, precizează Dana Vâlceanu, din partea Serviciului Afaceri Europene din cadrul Prefecturii.

banner 970 x 250

Comments

 1. Cristian Motoiu says:

  …Adica ne bucuram sau mai degraba —>>> Aşa şi?
  Cetatenii obisnuiti care nu pricep ce e cu cifrele si finantari, cofinantari si care au tot auzit laude de-alungul timpului asteapta realizari.
  Adica sa vina un prefect, subprefect, presedinte ce o fi el acolo sa ne spuna:
  Am facut ….si sa inceapa sa enumere ce au facut efectiv si cum se simte acest lucru in comunitate.
  S-a intrat in jocul de la TV unde importanta e discutia de atragere de fonduri si mai putin ce se face cu ele si tot lantul implicat in astfel de proiecte. Poate o telegondola care din start se stie ca va fi nefunctionala e mai benefica pentru noi prin implicarea unei cantitati mari de forta de munca si atragere pe orizontala comparativ cu lucrari de canalizare care nu ar trebui sa fie motiv de lauda ci lipsa lor timp de 23 de ani sa fie motiv de rusine.
  Vreau sa-i vad cum se lauda (indiferent de partid) ca au atras investitori puternici si in Resita nu doar in Caransebes pentru ca nu e normal sa-ti plece specialistii in alt oras pentru ca timp de 23 de ani nu ai fost in stare sa atragi investitori.
  Restul e doar poezie

 2. eu says:

  nu ne-a ridicat nivelul de trai cu asemenea proiecte….pt orasul nostru ar trebui atrasi investitori puternici asa cum zice si Cristian mai jos,sa nu mai fim nevoiti sa plecam prin alte orase si nici mame care sa-si lase copiii pe la bunici ca ele nu au unde lucra decat in alte tari.Asta ne intristeaza si dezamageste cel mai tare,caci nimanui nu-i pasa de oras si locuitorii acestuia.Toti ne promit marea cu sarea si cand sunt sus uita si nu pot sa se mai tina de promisiuni.Nu am auzit nici un candidat sa se gandeasca la copiii care raman fara mame,care cresc tristi din cauza lipsei lor,caci saracele sunt nevoite sa ia calea strainatatii slugi pe la altii in casa.Trist dragi candidati,caci si voi sunteti parinti si ar trebui sa aveti un suflet mai larg.Stiti cati tineri stam in chirie ca nu putem lua un credit de la banca din cauza salariilor mici iar la o locuinta sociala nu indraznim sa visam?Va pasa,nu cred!Contribuim la stat si nu avem nici un drept,din contra suntem dati la o parte ca sa intre tot cei cu bani.Intr-un cuvant,spun ca cei care au plecat din tara asta au facut o alegere isteata,pe care o vom face multi de acum incolo si la pensie nu va mai avea cine sa o plateasca….semanti ce ati cules,nu?