Banii, eterna poveste! Greutăți financiare inclusiv în Berzasca, una dintre cele mai atractive comune din Clisura Dunării

fonduri pentru primării

Pericolul generat de lipsa alocărilor bugetare la Primăria Berzasca nu a trecut. Personalul merge în continuare la serviciu, deși autoritatea locală nu mai are bani pentru  plata salariilor, a utilităților și a altor cheltuieli ce presupun administrarea unei zone rurale de importanța comunei situată în Clisura Dunării. Se paralizează o administrație pentru asigurării serviciilor către populație, spune primarul Petru Nicolae Furdui.

Acesta urmărește zilnic mesajele transmise prin mijloacele media de înalți responsabili de la București privind distribuirea fondurilor în funcție de necesități și reclamă inechitățile din teritoriu. Spune că „sunt alți colegi primari care au primit, pentru localitățile lor, bani mai mulți și două rectificări bugetare, au excedent pentru anul viitor, deci nu au reușit să cheltuie nici cât au primit inițial. Vorbim clar de o încălcare a legii. Chiar azi l-am auzit pe prim-ministru spunând că ministerelor care nu au fost în stare să își cheltuie banii prevăzuți nu li se vor mai aloca alții la rectificarea de buget. Ba mai mult, li se vor lua pentru că nu au fost în stare să și-i cheltuie”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Se așteaptă rectificarea bugetară anunțată: „Am încredere că nu se vor face greșeli la distribuirea fondurilor. Am făcut astăzi adrese către Consiliul Județean, către Ministerul de Finanțe, ca să aduc la cunoștință situația în care se află comuna Berzasca. Așteptăm reacția din zilele următoare. Sper că nu se vor atribui bani după culoarea politică.”, mai spune edilul din Berzasca.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/