În urma repartizării de către Consiliul Județean Caraș-Severin pe unități administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, Primăria Gârnic a primit doar 10% din necesar.
Bani insuficienți, spune primarul Nicolae Tismănariu, în condițiile în care are în derulare lucrări în valoare de 4,6 milioane de euro, iar partea de cofinanțarea depășește un milion de lei. „Avem patru proiecte în lucru. Este vorba despre alimentare cu apă și modernizare străzi în localitatea Gârnic, modernizare străzi interioare în satul Padina Matei, și finalizare DC 49, unde ne-au mai rămas de asfaltat cinci kilometri. Acestea sunt lucrările pe care le derulăm în prezent, însă banii ce ne revin nouă, ca și parte de cofinanțare, sunt insuficienți. Numai pentru partea de cofinanțare ne-ar trebui în jur de 1,5 milioane de lei, iar noi am primit de la Consiliul Județean Caraș-Severin numai 150.000 de lei. Mult prea puțin, nu știu cum ne vom descurca!”, a precizat primarul comunei Gârnic.
Pentru că în timpul verii locuitorii din Padina Matei primesc apă cu porția, doar câteva ore pe zi, Primăria Gârnic a depus un proiect la Compania Națională de Investiții tocmai pentru a rezolva această problemă. „În perioadele secetoase, nu avem apă suficientă la Padina Matei. Adică, colectam patru zile și dădeam numai patru ore pe zi apă. Așa că am hotărât să extindem alimentarea cu apă, și să venim cu ea de la Gârnic. Proiectul se află deja depus la CNI, împreună cu cel pentru canalizare. De asemenea, tot prin CNI ne dorim să reabilităm și căminele culturale din cele două localități, precum și școala și grădinița din Padina Matei. Rămâne de văzut dacă vom și primi finanțare pentru ele, pentru că știți și dumneavoastră că și finanțările acestea se dau pe criterii politice.”, a mai spus Tismănariu.