Evadare în paradisul din Banat, Clisura Dunării

casinoherculane by sungarden

Dacă tumultosul cotidian urban, plin de agitație, forfotă și mult zumzet, te îndeamnă la evadare către liniștea din Clisura Dunării, aceasta te va învălui maiestuoasă, limpezind gândurile și odihnind privirea. Dunărea te întâmpină suverană, capricioasă și misterioasă, cu un șarm aparte, care cucerește fiecare privitor, indiferent de anotimp. Primăvara aici, este o adevărată încântare, admirând fluviul ce se scaldă în apusurile roz, timide și unde poți găsi micile lagune ce mustesc de viață și antren. Dinamica și armonia acestui colț de rai, te impactează pe loc, răpindu-te din preocupările și presiunea rutinei zilnice, care ne-a devenit atât de specifică.

Este incredibil că ai nevoie doar de 100-150 de minute să pășești în altă dimensiune. Să îți permiți luxul de a inspira aer curat, de a-ți odihni ochii pe crestele semețe ale masivilor carstici, să te poți bucura de misterele Grotei Haiducilor, de a sta la umbra unor copaci seculari, de a te încărca cu energia zglobie a cascadelor sau pur și simplu de a fi atât de aproape de o natură încă sălbatică, vie și liberă.

Suntem o generație activă, de ocupați, pentru care, răgazul a devenit o noțiune excentrică. Este necesar mult curaj de a spune pur și simplu STOP, de a închide telefonul, de a nu mai fi delicioșii supuși ai textrafreniei, vibrației fantomă sau monofobiei, noile consuetudini din zilele noastre. Îndrăzneala de a fi doar cu familia sau prietenii, de a comunica direct, personal, fără emoticoane, poate fi de-a dreptul o provocare! Suntem binecuvântați cu această zonă, unde parcă timpul a stat în loc și poate oferi răspas.

Sunt multe de făcut în Clisura Dunării. În Coronini reprinde viață Cetatea Sfântul Ladislau. În ultimii ani s-a realizat cercetarea arheologică și urmează în această toamnă să intre în circuitul turistic. O cetate, de însemnătate extraordinară pentru perioada medievală și nu numai, care are o încărcătură istorică fantastică. O puteți vedea străjuind demnă deasupra culmilor și dominând apele Dunării, păstrând tainic legende aproape uitate, pe care vi le vor împărtăși bucuroși localnicii.

O atracție deosebită este insula Ostrov, unde trăiesc cete de cai superbi. Sunt fabuloși în armonia lor sălbatică, înconjurați de o vegetație luxuriantă și unde puteți ajunge doar cu barca. Antreprenorii locali oferă plimbări de neuitat cu barca sau trasee off-road, unele mai îndrăznețe pentru curajoși, unele mai relaxante pentru cei domoli, dar toate dezvelind locuri unice, pitorești și surprinzătoare. Pășește cu încredere în această zonă turistică de o frumusețe rară, unde vei fi tratat cu omenie, bucate alese cu grijă și preparate în buna tradiție locală.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Pe malul Dunării vă așteaptă multe pensiuni și terase atrăgătoare cu specialități și activități recreative. Ne oprim la „Tarabostes Ranch”. Un ambient de vis, un loc intim, o terasă liniștită, livadă primitoare, o bibliotecă invitantă, camere atrăgătoare, curate, mobilier pictat în culori proaspete și vesele, pereții cu ștergare și cearșafuri cu șipcă. Te înconjoară o atmosferă blândă, oarecum atemporală, parcă am fi în casă la bunica, simțim acel miros de pâine coaptă, de vanilie și de clătite cu dulceață de casă. Gazdele primitoare te întâmpină cu multă căldură, personalul amabil, iar mâncarea… arată senzațional! Vă recomand să savurați „Sărămurica Ge Coronini”, de la Tarabostes Ranch, care este o adevărată experiență culinară.

Spectaculoasa Clisură a Dunării este o destinație ideală pentru iubitorii de natură, pe de o parte rezervațiile naturale, pe de o parte Dunărea, un colaj superb între civilizație și natură, între departe și aproape, între epic și modest, între accesibil și extravagant.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/