Bani pentru viaţă! 500 de lei pentru fiecare nou-născut dintr-o comună timişeană

Virgil Bunescu, primarul comunei Giarmata, a iniţiat un proiect de hotărâre prin care acordă 500 de lei pentru fiecare nou-născut din localitate. Proiectul se numeşte „Mai mulţi copii în comuna Giarmata”, iar scopul este creşterea natalităţii.

De asemenea, a iniţiat proiectele „Grădiniţa pentru toţi” şi „Şcoala pentru toţi”, prin care sprijină copiii din familii cu posibilităţi financiare reduse.

„Iniţiativa este o parte mai mică dintr-un proiect mai mare. Nu vorbim doar despre sprijinirea natalităţii, ci de sprijinirea copilului de când se naşte, apoi mama să aibă posibilitatea să-l ducă la creşă, la grădiniţă, apoi la şcoală, în aşa fel încât tot acest mecanism să fie coerent şi în sprijinul oamenilor şi a familiilor tinere.”, a declarat Virgil Bunescu, primarul comunei Giarmata.

Edilul spune că prin aceste măsuri îşi propune să încurajeze natalitatea şi educaţia. „Scopul este acela de a încuraja părinţii, familiile, în primul pe cei cu venituri mai modeste, dar şi celelalte familii, care au aceleaşi drepturi. Vrem să încurajăm natalitatea, apoi să se înscrie la grădiniţă, la şcoală, tot ceea ce ţine de educaţie, pentru că o ţară fără oameni educaţi nu poate evolua.”, a adăugat edilul.