Patru persoane și-au pierdut viața noaptea trecută în Timișoara FOTO

Un incendiu puternic s-a produs în această seară pe strada Memorandului din Timișoara. Forțele de ordine acționează în acest moment la locul dezastrului. O cameră în care dormeau patru copii a fost mistuită de foc. Tutorele copiilor nu se afla lângă copii în momentul producerii incendiului. Se pare că incendiul ar fi pornit de la o improvizație a sistemului de încălzire.

UPDATE ora 13: Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș transmite că tragedia s-ar fi produs din cauza unui coș de fum neprotejat corespunzător.

UPDATE ora 8: În urma incendiului puternic, patru persoane au murit. În cele două apartamente din casa de pe strada Memorandumului locuiau nouă persoane, patru adulți și cinci minori. În total, cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Trei adulți și un copil de 14 ani au fost transportați în acest sens la spital, iar un alt adult a primit îngrijiri medicale la fața locului.

Cei cinci copii au vârste între 3 luni și 14 ani. Mama copiilor primește îngrijiri medicale. Din primele informații se pare că femeia lăsa copii singuri și îi monitoriza printr-o cameră de luat vederi. Vecinii au făcut numeroase sesizări la Protecția Copilului, însă au fost agresați și agasați de către femeie. Proprietara casei cu încăperi de închiriat este o femeie de etnie rromă și susține că a lăsat cheile unei cunoștințe și că nu știa pe cine are în gazdă. Mama copiilor plătea chiria de 300 de euro fără contract.

pompieri, foc

,,Am văzut incendiul din bucătărie și am strigat după ajutor, ne-am mobilizat cu vecinii, am încercat să stingem incendiul, să spargem geamurile, dar focul este prea puternic. Am înțeles că tutorele lor are probleme psihice, a tot venit Poliția, nu știu mai mult. Mama e casnică, tatăl nu este legitim. Mama se întreținea din alocația copiilor”, au declarat vecinii din casa alăturată.

,,Mama lor a venit după ce a pornit incendiul, a încercat să intre în încăpere dar nu putea înainta din cauza fumului gros. Băiatul cel mare avea grijă de copii.”, au declarat vecinii.

 Știre în curs de actualizare! Rămâi pe Express de Banat!

Proprietara susține că nu le cunoștea identitatea, doar le încasa chiria. „Eu am două case. Cel căruia i-am dat cheia a băgat în casă pe cine a vrut. Eu nu știu numele lor, nu știu nimic!”, a declarat proprietara. Clădirea a fost transformată în spațiu de închiriere, cu un apartament cu două camere și două apartamente de o cameră. Victimele se aflau în camera cea mai îndepărtată de intrare în imobil. Mama copiilor se afla la magazin la momentul producerii incendiului. Fiul cel mare, în vârstă de 14 ani, avea grijă de frații săi de 3 luni, 2 ani, 3 ani și 6 ani.

„Fiul cel mic a fost primul care a ieșit. S-a dus la vecinul meu să îi spună că arde înăuntru și că frații lui sunt blocați. A ieșit vecinul, am ieșit și eu. Nu se putea intra din cauza fumului extrem de gros. Mama a venit disperată să intre în casă. Fratele mi-a povestit că s-a dus pe hol să ia lapte pentru bebeluș și când s-a întors nu a mai putut intra din cauza focului”, a povestit un martor care a intervenit la momentul producerii deflagrației.

Focul a pornit de la o improvizație?

Atât proprietara cât și vecinii s-au plâns de mizeria lăsată de chiriași. Familia a fost amenințată de către proprietară cu evacuarea cu puțin timp în urmă din cauza lipsei de igienă. Vecina care locuia în clădire susține că singurul venit al familiei era alocația copiilor. Apropiați ai familiei confirmă varianta proprietarei cum că unul dintre copii a spart soba de teracotă. Tot persoanele care cunoșteau victimele povestesc cum mama copiilor a improvizat un sistem de încălzire dintr-un burlan care lăsa cenușă în urmă.