Bani pentru spital! 23 de milioane de lei pentru decontarea cheltuielilor din timpul pandemiei

Consilierii locali au fost chemați să voteze în ședință extraordinară proiectul de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului „Echiparea și dotarea Spitalului Municipal «Dr. Teodor Andrei» din Lugoj în vederea gestionării eficiente a crizei sanitare COVID”.

Spitalul Municipal a solicitat 23 de milioane de lei pentru decontarea cheltuielilor din timpul pandemiei. Programul este finanțat din fonduri guvernamentale nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

„Proiect de hotărâre privește banii consumați în perioada pandemiei. Finanțarea vine prin POIM, care are, la Axa Prioritară 9, Protejarea sănătății populației în contextual pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 și anume Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID 19. În cadrul acestui un capitol de protejare a sănătății populației, în contextul pandemiei cauzate de COVID 19, colegii de la spital au depus un proiect prin care ei doresc să deconteze toate cheltuielile pe care le-au avut cu această criză sanitară, atât pe achiziția de aparatură, cât și de consumabile.”, ne-a declarat iniţiatorul proiectului, Bogdan Ștefan Blidariu, viceprimarul municipiului Lugoj.