Cu batista la nas! Vara și mirosurile ei… din mașinile și pubelele operatorului de salubritate

Autoritățile locale au primit în ultima perioadă mai multe sesizări legate de mizeria pe care operatorul de salubritate o lasă pe străzi, după colectarea deșeurilor menajere. Reclamațiile privesc în special scurgerile din mașinile de transport gunoi.

Disconfortul creat de temperaturile ridicate, specifice anotimpului cald, este dublat de mirosurile stricate emanate pe străzile Lugojului în timpul colectării gunoaielor din municipiu de către mașinile operatorului principal de salubritate. Situația nu este nouă, ba chiar a devenit o obișnuință a ultimilor ani. Problemele se accentuează, în special în cartierele de blocuri, cei mai afectați fiind ghinioniștii care locuiesc în apartamentele din apropierea locurilor unde sunt amplasate pubelele. Lugojenii cer sprijinul actualei administrații locale, sesizările transmise până acum operatorului nu au rezolvat problema.

„Cum vine căldura, e dezastru cu mașinile astea care adună gunoaiele. De ani de zile este la fel. Este câte una din care curge lichid stricat ca din robinet, nici nu mai poți să treci prin zonă după ce pleacă mașina. Și cu pubelele e la fel. Nu au un program de spălare, care mai ales vara ar trebui să existe. Nu se poate așa. La preț știu să-l crească, ne acuză mereu că nu selectăm cum trebuie, nu adună tot, lasă unele deșeuri pe jos, dar când e vorba de obligațiile lor, nu mai e o problemă. Reclamații degeaba le facem noi, oamenii simpli, ar trebui să intervină primăria, nu e normală această situație. În fiecare an e la fel, așteaptă să treacă vara și gata, s-a rezolvat.”, a spus Mariana Voinicu din cartierul Cotu-Mic.

Deși a fost promisă înnoirea parcului de camioane și introducerea unui program de spălare a pubelelor, până acum situația nu s-a schimbat. Măcar curățenia pubelelor ar fi trebuit și ar fi putut fi îmbunătățită, pentru că în acest caz nu se pot invoca motive financiare, mai degrabă e vorba de decența operatorului față de prestarea unui serviciu pentru care percepe un tarif destul de ridicat.