Bani pentru poduri! Administrația lugojeană solicită 35 de milioane de lei prin Programul „Anghel Saligny”

pod lugoj (2)

Având în vedere faptul că luni, 8 noiembrie, este ultima zi în care se pot depune solicitări de finanțare prin Programul „Anghel Saligny”, Consiliul Local al municipiului Lugoj a fost convocat în ședință extraordinară „de îndată” la sfârșitul săptămânii trecute. Pe ordinea de zi au fost două proiecte de hotărâre, votate în unanimitate de cei 18 consilieri prezenți (a lipsit doar consilierul Costea de la PMP).

Primul proiect s-a referit la aprobarea implementării obiectivului de investiții și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Reabilitare pod peste râul Timiș, între străzile Koloman Wallisch și Ion Huniade” (Podul de Beton). Al doilea proiect are același obiect, dar cu referire la reabilitarea Podului de Fier.

„Aceste două obiective de investiții, la care se adaugă branșamentele la noua rețea de apă, vor fi cele trei obiective pentru care Municipiul Lugoj solicită finanțare prin Programul Național «Anghel Saligny». Programul amintit se află în faza depunerii cererilor și a documentaților, deci este la început”, a declarat viceprimarul Ștefan Bogdan Blidariu.

Municipiul Lugoj a solicitat o sumă mare, de peste 100 de milioane lei, pentru toate cele trei obiective majore

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„Noi sperăm să obținem cât mai mult din această sumă. Defalcat, pot să vă spun că am solicitat 83 de milioane lei pentru branșamente la rețeaua de apă, în jur de 18 milioane lei pentru reabilitarea Podului de Beton și 17 milioane pentru Podul de Fier”, mai precizează Ștefan Bogdan Blidariu.

Devizul este orientativ. Având în vedere că Proiectul „Saligny” este încă în fază incipientă, urmează să se întocmească documentațiile tehnice conform prevederilor legale și atunci sumele vor fi cunoscute exact, pentru fiecare dintre obiectivele propuse.

banner maxagro