Alin Nica: „Varianta cu un premier de la PSD, doar în cazul în care PNL nu va fi în coaliția de guvernare. Nu întrevăd o astfel de variantă”

alin nica
banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Președintele PNL Timiș exclude o variantă în care PSD să dea premierul într-o eventuală construcție guvernamentală PNL-PSD. Cât despre afirmațiile prim-vicepreședintelui PSD Sorin Grindeanu potrivit cărora Florin Cîțu nu poate fi premierul unui guvern care are în componență PSD, Alin Nica le cataloghează ca fiind „o bomboană de supt” pentru cei care dezbat politica, negocierile serioase, afirmă liberalul, se poartă în spatele ușilor închise. 

„Avantajul unei astfel de variante (n.r, o coaliție PNL-PSD) ar fi că, dacă negocierile se vor încununa cu succes și vom reuși să impunem câteva idei foarte importante, la care ținem, în speță regionalizarea, schimbarea Constituției, reformele sistemului de pensii, de salarizare și implementarea PNRR-ului, atunci o coaliție cu așa forță în Parlament ar avea, să zicem, mai mari șanse de a-și pune în aplicare programul de guvernare. Dar, dacă nu se va ajunge la un acord, atunci trebuie să vedem ce e de făcut. Oricum mai avem și varianta cealaltă, cu USR ul, varianta alegerilor anticipate sau chiar intrarea în opoziție a PNL. Sunt toate variantele pe masă și trebuie să ne gândim care este cea mai bună variantă pentru România, în primul rând.”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Cu privire la afirmațiile lui Sorin Grindeanu, potrivit cărora social-democrații nu vor face parte dintr-un guvern condus de Florin Cîțu, Alin Nica a declarat: „Eu cred că sunt doar niște bomboane de supt pentru exterior, pentru cei care dezbat politică. Negocierile serioase se poartă în spatele ușilor închise.” În plus, a mai spus Nica, „varianta cu un premier de la PSD, doar în cazul în care PNL nu va fi în coaliția de guvernare. Nu întrevăd o astfel de variantă.”

1000x100 casa brutarului

La nivel județean, în schimb, Alin Nica nu crede că se va schimba ceva în ceea ce privește coaliția de guvernare. Liberalul a afirmat că nu a purtat discuții cu liderii PSD de pe plan local, pe chestiunile care țin de guvern.

„Puțin probabil să se schimbe ceva pe plan județean, dacă se ajunge la o variantă de guvern PNL-PSD. Noi nu suntem legați de persoane, suntem legați de un acord pe care l-am făcut pe 4 ani, mai sunt 3 ani de zile. Momentan nu sunt motive să îl revocăm. Nu aș lega o posibilă coaliție la nivel național de ce se întâmplă la nivel local. Vedem că la nivel național instabilitatea politică e mult mai mare decât la nivel local. Coalițiile și majoritățile se schimbă mult mai rapid decât la nivel local. (…) În practică suntem într-o pseudo-alianță (n.r, cu USR, la Timișoara) pentru că avem și poziție în Executiv, însă în consiliul local da, sunt multe divergențe și multe lucruri care ne despart, în momentul de față.”, a concluzionat Alin Nica.

expres banat 1000x100 (2)