Ca să elimine diferențele în privința dotărilor între școlile din mediul urban și cele din mediul rural, Inspectoratul Școlar Timiș vrea să achiziționeze echipamente și materiale sanitare pentru unitățile de învățământ din comunitățile mai puțin dezvoltate. Există două linii de finanțare prin care ar putea fi obținute aceste bunuri.
„IȘJ (n.r. Inspectoratul Școlar Județean) lucrează la realizarea unei achiziții și pornim de la inegalitatea rural-urban. Dacă în zona urbanului sunt alte perspective de dezvoltare, în zona ruralului IȘJ are două linii de finanțare – una în valoare de 260.000 lei, care va încerca să rezolve în proporție de 80% problema dotărilor școlilor din rural în ceea ce înseamnă dotarea cu echipamente și cu 40-50 de mii vom face stocuri pentru a sprijini unitățile care nu au posibilitatea să-și achiziționeze dezinfectant și măști. A doua linie de finanțare este nelimitată din perspectiva bugetelor – este vorba despre o aplicație pe care IȘJ o va depune în parteneriat cu unități din rural și urban dezvoltate mai puțin, pentru achiziția de echipamente pentru sălile de clasă pentru predare online (laptopuri, camere web performante) și de echipamente pentru elevi din familii dezavantajate sau cu mulți copii.”, a spus Marin Popescu, inspectorul școlar general al Timișului.
Banii vor fi distribuiți în baza unui raport pe care inspectoratul îl va realiza în funcție de urgențe.
„Nu înseamnă că vom acoperi necesarul pentru tot județul. Primarii se așteaptă ca IȘJ să facă totul pentru acele comunități. Va face, dar analiza o face IȘJ. Ne-am bucura dacă și comunitățile de care aparțin aceste școli ar fi sprijinite.”, a adăugat Marin Popescu.
În privința rezolvării problemei Internetului în școlile din mediul rural, Popescu spune că inspectoratul este în legătură directă cu furnizorii, însă de problema dezvoltării rețelei la o capacitate mai mare trebuie să se ocupe primăriile.