UVT și-a deschis porțile. Mesajul transmis de rector studenților

Studenții Universității de Vest din Timișoara se reîntorc de astăzi la școală. Primele gânduri în noul universitar au fost transmise într-o ceremonie online, realizată live din platoul UVT-Tv.

Ceremonia pentru noul an universitar a fost deschisă cu mesajul rectorului Marilen Pirtea: „Educația este îmblânzirea unei flăcări, nu umplerea unui vas, spunea Socrate. În fiecare student care ne trece pragul arde o flacără, pe care noi dascălii avem obligația de a o ține aprinsă, dar și de a o mistui. Anul universitar începe într-o formă atipică. Nu sunteți o generație sacrificată, ci o generație a viitorului, iar cu flacăra tinereștii trebuie să faceți din tehnologie aliatul vostru. Indiferent unde vă aflați, vă doresc sănătate și viziune, optimism și realism, energie și putere, pentru a deveni zilnic versiuni mai bune ale propriei persoane. Become your best, la Vest!”, a spus Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Discursuri de susținere și încurajare au ținut și cei trei rectori ai forurilor universitare din Timișoara, Ligia Deca, consilier prezidenţial, Alice Oancea, Doctor Honoris Causa a UVT, dar și cei mai tineri – preşedintele OSUT, Andrei Breha și Antonia Pup, studentă în primul an la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, ex-președinte al Consiliului Național al Elevilor.

„Dacă aș fi din nou la început de studenție, m-aș uita la calitate și la expunere internațională, de mișcare studențească, iar orașul să fie vibrant și multicultural, iar UVT a demonstrat asta. Urez tuturor studenților din anul I să-și dea timp să descopere universitatea, Timișoara și pe ei în sine”, a transmis Ligia Deca, consilier prezidențial.

Studenții au urmărit filmulețe care să îi ajute să se integreze în atmosfera UVT, prezentarea online a facultăților, dar și un video cu facilitățile de care vor avea parte.

În perioada 28 septembrie – 4 octombrie, Universitatea de Vest organizează un program dedicat inițierii noilor studenți – Săptămâna de inițiere UVT. Studenții își vor cunoaște tutorii de an, vor face turul orașului și vor cunoaște mai bine programul de studiu pe care îl urmează. Întregul program al Săptămânii de Inițiere UVT se găsește online aici, personalizat pentru fiecare facultate.

Printre evenimentele de început de an se desfășoară și Univibes, un festival unic care se organizează în deschiderea anului universitar. Ediția din acest an începe astăzi, de la ora 19.00, în Parcul Rozelor din Timișoara, unde sunt așteptați Adrian Despot & Cezar Popescu (Vița de Vie Acu2tic), Țapinarii și Monokrom. Evenimentul este deschis și publicului larg, în limita locurilor disponibile. Pentru un potențial loc la eveniment, trebuie să completați acest formular până astăzi la ora 16.00, iar un coordonator vă va anunța dacă participarea este posibilă. Evenimentul va fi transmis live și pe pagina de Facebook a Universității de Vest din Timișoara.

Universitatea de Vest a abordat pentru primul semestru al anului universitar un regim preponderent online, cu câteva excepții la primii ani și la facultățile care au ca obiect de studiu științele, sportul și artele, care vor avea activități hibrid. Universitatea de Vest din Timișoara are 11 facultăți integrate la care studiază aproximativ 16.000 de studenți la licență, master și doctorat.