Bani pentru drumurile din județ, aprobați la rectificarea bugetară a CJT

Consilierii județeni din Timiș au aprobat rectificarea bugetului pentru anul care tocmai se va încheia. Cauza a fost modificarea bugetului la nivel național, dar cu această ocazie, autoritățile județene au profitat de ocazia pentru a direcționa sume de bani pentru trei drumuri din județ.

Astfel, prin rectificarea bugetară s-au asigura bani pentru drumurile de la Săcălaz, Vizma (localitate din nord-estul județului) și Tomnatic. Sumele au fost direcționate de la lucrările la drumul de la Moșnița. ”Am rectificat și lista de investiții, dacă tot am făcut rectificarea bugetară. Am profitat de această ocazie, am modificat și lista de investiții pentru a prinde o poziție separată pentru exproprierile la drumurile care sunt în lucru la momentul acesta și care vor urma în 2020 să fie executate, ținând cont că trebuie să respectăm anumite normative legate de distanță, suprafață, ceea ce ne impune legislația privind categoria drumurilor județene”, a explicat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Dincolo de rectificarea de la banii pentru dezvoltare, modificările s-au votat pentru că urma să se reducă suma pentru cheltuielile cu asistența socială. Copiii cu nevoi speciale din Timiș nu vor fi însă afectați, deoarece banii alocați pe 2019 erau suficienți. ”În urma hotărârii de guvern privind modificarea legii bugetului de stat, am fost și noi afectați legați de sumele pentru plata pentru copii cu cerințe educaționale speciale. Este vorba de suma de 460.000. Sumă pe care astăzi, prin ședința de plen, am rectificat-o și am pierdut-o din sumele defalcate pe TVA de la bugetul de stat. Dar, per total, nu ne afectează, pentru că bugetul pe care l-am alocat acestui capitol este suficient pentru a închide anul și a plăti copiilor drepturile pe care le au prin legislație”, a mai precizat Dobra.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/