În contextul epidemiologic actual, instituţiile de învăţământ, deşi fără copii la cursuri, exceptând situaţia elevilor din anii terminali, care se prezintă, timp de două săptămâni, pentru a se pregăti în vederea examenelor naţionale, trebuie să dispună de toate echipamentele necesare prevenirii răspândirii noului coronavirus. Programul de permanenţă se adresează tuturor şcolilor şi grădiniţelor din ţară.
Pentru a evita orice risc cu privire la sănătatea personalului nedidactic din cadrul unităţilor de învăţământ destinate preşcolarilor, Consiliul Local de la malul Dunării a decis, în cadrul întrunirii de la sfârşitul lunii mai, să aloce o anumită sumă de bani, sumă necesară asigurării echipamentelor de protecţie pentru toate grădiniţele de pe raza UAT-ului.
Despre ce sumă de bani este vorba şi despre echipamentele de protecţie ne spune primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma: „Am alocat suma de 1.700 de lei pentru ca toate grădiniţele din oraş să poată beneficia de echipamentele necesare protecţiei în perioada pandemiei. Este vorba despre: măşti, mănuşi, dezinfectant, termometre. Toate acestea sunt necesare funcţionarii grădiniţelor. Chiar dacă cei mici sunt acasă în această perioadă, personalul nedidactic trebuie să se prezinte la serviciu”.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Caraş-Severin, Ion Chiosa, „fiecare unitate şcolară trebuie să-şi facă un program de permanenţă. Există o adresă a Inspectoratului Şcolar în acest sens pentru toate unităţile. Dincolo de curăţenie, pregătire, perioada de permanenţă este legată şi de faptul că se fac înscrierile la grădiniţă. Copilul trebuie înscris în fiecare an în grupa următoare sau la clasa pregătitoare. În aceste condiţii, trebuie să existe echipamente de protecţie”.
Sursa foto principal: alba24.ro.