Doar 50% dintre elevii din Timiş s-au întors în bănci pentru pregătirea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului

Pregătirea pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat a început deja în şcoli. Mii de elevi particpă în judeţul Timiş, dar cu măsuri specifice acestei perioade: măsurarea temperaturii, purtarea măştii şi respectarea distanţei fizice.

Pentru etapa de pregătire în vederea examenelor naţionale, la clasa a VIII-a au participat 3.300 de elevi, iar la clasa a XII-a au luat parte 1.700 de elevi, în total – 5.000 de elevi. Ţinând cont că cele două generaţii adunate ajung undeva la 10.000 de absolvenţi, se pare că doar 50% dintre elevii din Timiş de clasa a VIII-a şi a XII-a au participat în această perioadă de pregătire pentru examenele naţionale, participarea fiind opţională. De asemenea, aproape 800 de cadre didactice au fost şi sunt implicate în această activitate de pregătire.

„Pentru elevii care nu participă la pregătirea la nivelul unităţilor de învăţământ, se continuă activitatea de pregătire în modul online şi aş vrea să mulţumesc pe această cale colegilor din unităţile de învăţământ pentru implicarea exemplară în ceea ce priveşte organizarea revenirii elevilor la şcoală, chiar dacă suntem într-o perioadă specială. Toată lumea a fost mobilizată şi s-a văzut acest lucru”, a declarat Marin Popescu, inspector şcolar general.

DSP a asigurat fiecărei unități de învăţământ personal medical. Un singur elev din Lugoj a avut temperatură de peste 37,3 grade, dar în urma diagnosticării s-a constatat că este vorba despre o răceală şi va reveni în zilele următoare la pregătire. Nelipsite sunt măsurile de precauţie.

„La nivelul judeţului au fost distribuite 241.500 de măşti de protecţie, o primă tranşă dintr-un total de 480.000 de măşti, atâtea câte am solicitat pentru judeţul Timiş. Sunt suficiente astfel încât să acoperim întreaga perioadă de pregătire pentru examenele naţionale. Au fost stabilite circuite separate de intrare-ieşire, iar sălile au fost astfel organizate încât să se respecte distanţarea fizică de doi metri între ei. Au fost măsuri care au fost luate pentru a păstra distanţarea fizică”, a mai spus Marin Popescu.

În plus, în mediul rural, acolo unde s-a asigurat transportul şcolar, în microbuze au avut voie maximum 6 elevi, tot în aceeaşi idee, de a menţine sănătatea şi securitatea elevilor. Prima probă a Evaluării Naţionale va avea loc în 15 iunie, iar în ceea ce priveşte Bacalaureatul, prima probă se va desfăşura în 22 iunie.