Andrei Plujar: Ministrul Vela a căzut un pic în ridicol!

Liderul USR Caraș-Severin critică Guvernul Orban, dar spune că nu e deloc oportun ca acesta să fie demis prin moțiune de cenzură deoarece s-ar ajunge la o adevărată criză. Andrei Plujar nu are prea multe cuvinte de apreciere nici la adresa ministrului de Interne, Marcel Vela.

Demiterea Guvernului Orban și instalarea unui guvern de uniune națională n-ar îmbunătăți cu nimic soarta României, crede președintele USR Caraș-Severin, care admite totuși că pandemia de coronavirus nu a fost gestionată atât de bine cum se laudă liberalii. „Cred că ne-am reîntoarce la o nouă criză politică dacă ar trece o moțiune de cenzură, iar în aceste momente o criză politică ar însemna un dezastru și în gestionarea crizei sanitare. Au fost multe bâlbe și gafe ale Guvernului Orban în gestionarea acestei crize cu toată silința pe care și-a dat-o, au fost și măsuri bune, dar se putea gestiona mai bine. Dacă un guvern în care miniștrii fac parte din același partid a avut atâtea păreri diferite și bâlbe, cu poziția ministrului de Interne într-un fel, poziția premierului Orban în alt fel, poziția președintelui Klaus Iohannis total diferită față de ceilalți doi, imaginați-vă ce ar însemna dacă am avea un guvern format din miniștri care fac parte din trei sau patru partide. Cum s-ar mai înțelege toți acești miniștri între ei, când, probabil, concurența ca să iasă în evidență ar fi mult mai acerbă decât este la ora actuală în interiorul PNL-ului”, a comentat Andrei Plujar.

Referitor la cota de popularitate a ministrului Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin, Andrei Plujar a folosit termeni critici. „Această cotă de popularitate e cu două tăișuri dacă nu știi să o gestionezi. Cred că a început foarte bine să o gestioneze, dar apoi, din dorința de a merge cât mai departe cu această cotă de popularitate, cred că a căzut un pic în ridicol. Prin promovarea aceasta excesivă. Să ne amintim doar întâmplarea când un polițist a amenințat cu arma alți colegi în secția de poliție, iar domnul ministru Vela l-a invitat la o cafea. A vrut să arate că el e bun, diferit, că e altfel. I-a reproșat Curtea Constituțională cu amenzile neconstituționale, putem vedea rezultatele. Apoi, diferitele luări de poziție diferite față de colegii domniei sale din Guvern și chiar față de președintele Klaus Iohannis arată că era loc și de mai bine!”, mai spune Andrei Plujar.