Bani pentru activități extrașcolare! Elevii care iubesc altceva decât matematica și limba română, premiați de municipalitatea lugojeană

Primăria Municipiului Lugoj şi Consiliul Local Lugoj continuă programul de oferire a burselor municipale, festivitatea de acordare a acestora pentru semestrul I al anului școlar 2018 – 2019 fiind programată miercuri, 22 mai, de la ora 13.00, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”.

În conformitate cu Regulamentul de acordare a burselor municipale, aprobat de Consiliul Local Municipal Lugoj, pentru înscrierea în program este necesar ca elevii din clasele V-XII să participe la cel puțin o activitate extracurriculară.

În funcție de specificul activităților extracurriculare desfășurate de elevi, bursele municipale sunt împărțite în două categorii – burse municipale civic-culturale și burse municipale sportive, fiecare dintre acestea având câte trei subcategorii: de excelență – în valoare de 100 lei/lună, de performanţă – în valoare de 75 lei/lună și de merit – în valoare de 50 lei/lună.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Elevii care s-au înscris în program au optat pentru categoria de bursă, iar departajarea lor pe subcategorii s-a realizat pe baza notei finale obținute, conform unui algoritm de calcul, din performanțele educaționale și activitatea extracurriculară.

Pe baza situațiilor transmise de Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ de stat de pe raza municipiului, Primăria Lugoj a aprobat acordarea următoarelor categorii de burse municipale: 43 de burse civic-culturale, din care 14 burse de excelență, 14 burse de performanţă, 15 burse de merit, respectiv 27 de burse sportive, din care 13 burse de excelență, 13 burse de performanţă şi o bursă de merit.

Suma totală alocată burselor municipale pentru semestrul I al anului şcolar 2018-2019 este de 27.6250 lei, din care 16.000 lei pentru bursele municipale civic-culturale şi 11.625 de lei pentru bursele municipale sportive.

banner 970 x 250