Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat, în şedinţa extraordinară din această săptămână, ca banii din excedentul bugetar pe anul trecut să fie folosiţi pentru mai multe plăţi, printre care și pentru proiectul Centrului de management al deşeurilor de la Lupac şi pentru continuarea lucrărilor la Direcţia Judeţeană de Drumuri.
O parte din bani vor merge și la Moldova Nouă, la catamaranul Baziaș I mai exact, deoarece preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, spune că este necesară schimbarea motoarelor catamaranului.
De asemenea, se vor aloca fonduri și pentru dotarea, prin ATOP, a Inspectoratului de Poliție cu calculatoare performante.
„Şedinţa extraordinară a fost necesară datorită unor prevederi din ordinele Ministerului Finanţelor privind, pe de o parte, acoperirea excedentului bugetului judeţului Caraş-Severin şi a deficitului secţiunii de dezvoltare, iar pe de altă parte, de utilizare a excedentului bugetului judeţului şi de preluare de la instituţiile din subordine a excedentului de la finele anului trecut”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu. Pentru secţiunea de dezvoltare, „unde a existat o diferenţă între partea de venituri şi de cheltuieli”, s-au alocat aproximativ 22 milioane de lei.
„Tot din excedentul bugetar, la sfârşitul anului 2017, de circa 38 milioane lei, preluăm pentru secţiunea de dezvoltare o parte importantă, de 33 milioane lei. Cei mai mulţi, aproximativ 14 milioane lei merg pentru continuarea plăţilor la Centrul de management al deşeurilor de la Lupac. De asemenea, sunt prevăzuţi bani şi pentru continuarea lucrărilor la Direcţia Judeţeană de Drumuri, pentru ramforsări în intravilanul unor localităţi, ori pentru continuarea lucrărilor pe calamităţi, din banii primiţi de la Guvernul României. Lucrările au fost contractate pe parcursul anului trecut”, a mai precizat Hurduzeu.
Pe parcursul anului 2016, au fost alocate sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru refacerea infrastructurii afectată de calamităţi naturale produse de inundaţii, sumele alocate nu au fost utilizate integral în 2017, fiind reportată suma de aproape 2 milioane lei în acest an, tot în cadrul secţiunii de dezvoltare.