Bani din Europa! Municipalitatea lugojeană speră la peste 11 milioane de euro

Pe finalul anului 2018, administrația lugojeană, prin Biroul de Management, Proiecte, Programe a depus patru noi proiecte pentru finanțare din fonduri europene nerambursabile.

Cel mai important, dar nu și cel mai valoros este proiectul privind cumpărarea a nouă autobuze electrice și înființarea a trei stații de încărcare lentă și nouă stații de încărcare rapidă. Proiectul, în valoarea de 20.645.000 lei, este în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, în cadrul programului POR 2014 – 2020, axa de finanțare 4.

Cel mai important proiect, din punct de vedere al finanțării, este cel legat de realizarea unui Centru Cultural Multifuncțional la fosta cazarmă de pe strada Banatului. Din cei 23.205.672 lei, Primăria are în vedere transformarea totală a zonei, cu înființarea unui teatru de vară, săli de concerte și lansări de carte și multe altele.

Mult mai util însă va fi proiectul privind realizarea Ghișeului Unic la Primăria Municipiului Lugoj, care a fost depus la Ministerul Dezvoltării Regionale în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, axa de finanțare 1. Din cei 3.999.951 lei se va implementa un sistem informatic integrat, se va dezvolta, proiecta, operaționaliza și testa sistemul informatic integrat – soluția de portal cu servicii digitale pentru cetățeni, managementul documentelor, care va oferi atât accesul publicului la informații și servicii online, dar va oferi totodată și un instrument modern de asistare a deciziei în cadrul instituției și în plus se va realiza o arhivă digitală.

„Sperăm ca anul 2019 să aducă aprobarea și începerea implementării acestor proiecte, precum și a următoarelor proiecte pe care le avem în vedere pentru a fi depuse pe parcursul acestui an. Cele patru depuse în decembrie au o valoare totală de 54.401.620 lei”, a precizat Cristian Galescu, viceprimarul municipiului Lugoj.

Ultima finanțare, în valoare de 6.550.997 lei, a fost solicitată pentru construcția unei noi săli de sport la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”.