Bani de la UE pentru drumurile din Timiș: 4,7 milioane de euro vor ajunge la Consiliul Județean

Modernizările de drumuri din județul Timiș vor putea continua cu succes și anul viitor, mai ales că Uniunea Europeană va acorda 4,7 milioane de lei Consiliului Județean Timiș. Suma reprezintă costurile pentru reabilitarea a trei drumuri județene, făcute din fondurile proprii ale CJT.

Cele trei drumuri menționate sunt: DJ 588 Șemlacu Mare – Ferendia, în lungime de 4,435 kilometri, DJ 592D, Hitiaș – Bacova, în lungime de 8,458 kilometri și DJ 693B Iohanisfeld (DN58B)-Ivanda, în lungime de 6,7 kilometri. În total, CJT a cheltuit aproape 22 de milioane de lei, iar de la UE primește înapoi echivalentul a 20 de milioane de lei. Contractul de finanțare a fost semnat vineri, în prezența lui Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

1000x200 dacus 02

Președintele CJT Călin Dobra a precizat că banii vor fi redistribuiți spre alte investiții. „Aceste trei proiecte de infrastructură au fost prevăzute din fonduri proprii ale Consiliului Județean. Acum a apărut această axă pe infrastructură rutieră, dându-ne posibilitatea să depunem aceste proiecte, dându-ne posibilitatea să revină în bugetul Consiliului Județean aproape în totalitate banii din aceste proiecte. Această sumă va putea fi redirecționată la construcția de buget pe anul 2019 spre alte obiective de investiții, în principiu tot pentru infrastructură rutieră”, a precizat Dobra.

publicitate si promovare online banner maxagro