UPDATE. Bancnote de 50 și 100 de euro, falsificate și puse în circulație în Caraș-Severin și alte două județe

Peste 100 de bancnote false au fost descoperite astăzi, în urma unor percheziții efectuate pe raza județului Hunedoara. Grupul infracțional a cheltuit valuta falsă inclusiv în Caraș-Severin.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara și Structura Centrală, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, au efectuat 5 percheziții domiciliare, pe raza județului Hunedoara, la membrii unui grup infracţional organizat, specializat în falsificare de monedă, punerea în circulație de valori străine falsificate și înşelăciune.

Începând din luna aprilie a acestui an, grupul a falsificat și a pus în circulație bancnote de 50 și 100 de euro, pe care le-a folosit pentru a cumpăra în special cabaline, pe baza unor anunțuri din mediul online. Anchetatorii au stabilit că valuta falsă era pusă în circulație în județul Caraș-Severin, dar și în Olt și Gorj.

În urma percheziţiilor efectuate au fost găsite peste o sută de bancnote falsificate, precum și instrumente folosite la falsificarea acestora.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin au fost aduse, în vederea audierii, 4 persoane.

UPDATE, marți – 16 iulie, ora 10.10

Cele 4 persoane duse la audieri au fost reținute 24 de ore, iar astăzi vor fi prezentate instanței.