Băncile de ce ar mai da credite românilor, când profitul lor e sigur dacă împrumută statul?!

În plină pandemie de coronavirus, atenția e îndreptată spre Ordonanțele militare, sistemul sanitar și numărarea infectaților și a morților, însă deputatul Pro România Ion Mocioalcă dechide un subiect cu bătaie mult mai lungă, pentru că se anunță vremuri foarte dificile din punct de vedere economic. 

„Frica economică va fi foarte greu de administrat. Sunt unul sau două milioane de români veniți în țară și nu cred că vor mai avea același optimism să plece afară și nici nu cred că vor mai fi primiți la fel cum s-a întâmplat până acum. E clar că lumea se resetează, proiectul ăsta european trebuie resetat și la fel trebuie să facă și România, unde e clar o lipsă de leadership și unde PNL guvernează prost. În condițiile astea de leaderschip nu se încadrează decât Iohannis, ceilalți nu depășesc cu mult statutul de Andrușcă al PSD”, a comentat Mocioalcă.

Secretarul general Pro România consideră că parlamentarii trebuie să-și asume chiar și unele riscuri și să reia activitatea în Camera Deputaților și Senat, chiar dacă asta presupune respectarea unor reguli stricte. Iar asta ar trebui să se întâmple imediat după 1 mai. „Democrația se face totuși în Parlament, legile trebuie dezbătute acolo. Nu putem să-l punem pe domnul Ciolacu să țină ședința cu sala goală și noi să stăm în fața tabletelor. Trebuie să ne concentrăm pe o revenire la activitatea parlamentară. E o perioadă când scăpăm și noi, poate pentru prima dată, de criticile europene. Sunt fonduri de urgență, de solidaritate, de dezvoltare regională, fonduri sociale, doar trebuie să știi să accesezi acești bani. Nu ne mai pune nimeni la colț că deficitul depășește 3 la sută. Dacă acum nu începem niște proiecte mari pentru România, nu le vom mai începe niciodată. Momentul ăsta nu trebuie ratat. Poate le scoatem din cap guvernanților să vândă CEC-ul, Hidroelectrica, Portul Constanța, Poșta și ce mai vor ei să vândă”, a mai spus secratarul general Pro România. 

Mocioalcă atinge și un alt punct important, cel al măsurilor economico-financiare luate de alte state europene și chiar de Statele Unite pentru a-și proteja economiile și mediul de afaceri: „Am văzut că Merkel pune la bătaie 800 de miliarde de euro numai ca să nu vină alții să le cumpere întreprinderile fanion. Nu mai spun de americani, care discută de două trilioane de dolari. La noi, statul se tot împrumută de la bănci. Întreb și eu, băncile de ce ar mai da credite românilor când profitul e sigur dacă împrumută statul?!”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/