S-a ajuns la capătul pistei de decolare! Olariu plătește pentru redeschiderea aeroportului din Caransebeș!

Antena de telefonie mobilă care interzicea aterizarea aeronavelor de mari dimensiuni la Caransebeș a fost coborâtă, demersurile pentru autorizare au continuat, iar datoria către Consiliul Județean Caraș-Severin va fi stinsă în maximum 30 de zile! Imediat, din turnul de control se vor putea autoriza decolări și aterizări!

Litigiul dintre SC Aeroportul Caransebeș și Consiliul Județean Caraș-Severin a fost rezolvat în instanță. Societatea care a luat în concesiune aeroportul trebuie să plătească o sumă importantă de bani administrației județene însemnând redevența restantă. Apoi, Gabriel Olariu, omul de afaceri care a preluat pachetul majoritar de acțiuni la societatea amintită, va putea face și ultimele demersuri pentru a obține autorizarea aeroportului. A făcut deja mulți pași importanți, semnalele fiind îmbucurătoare. Șefii Consiliului Județean asigură că vor sprijini o astfel de inițiativă, dar deocamdată așteaptă resetarea relației cu SC Aeroportul Caransebeș. Asta însemnând plata datoriilor. Nu am primit încă banii pe care SC aeroportul trebuie să-i vireze Consiliului Județean. Sigur că dacă nu se va întâmpla acest lucru, în calitatea mea de președinte și de cel care trebuie să vegheze la banii Consiliului Județean, voi întreprinde măsurile legale care se impun în astfel de situații. Nu vreau să sune ca amenințare, dar în momentul când expiră acea perioadă dată de instanță, nu mai există altă posibilitate din partea președintelui Consiliului Județean decât de a aplica prevederile legale. Se poate ajunge și la rezilierea contractului în această variantă, pentru că nu mai există niciun motiv de a nu plăti acei bani. Este vorba de chiria, redevența pe care societatea trebuie să o plătească pentru teren, pentru cele aproximativ 200 de hectare. M-am întâlnit cu domnul Olariu, i-am explicat că nu vrea nimeni să îl scoată de acolo, dar are obligația de a plăti redevență. Dânsul m-a asigurat că va plăti”, a precizat pentru expressdebanat.ro, Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. 

Lucruri cu care este de acord și Gabriel Olariu. Omul de afaceri lugojean spune că în tot acest timp cât s-a judecat procesul cu Consiliul Județean s-a ocupat de obținerea autorizațiilor și documentațiilor necesare redeschiderii aeroportului. „Nu am plătit deocamdată nimic, am făcut o cerere de clarificare la instanță pentru a vedea exact situația penalităților. Acum s-a stabilit, primim sentința și în 30 de zile după aceea trebuie să plătim”, a explicat Olariu.