Banatul va avea un centru de știință, artă, tehnologie și experiment. MultipleXity, pentru 2021!

În mai puțin de doi ani, Timișoara va fi Capitala Culturală a Europei, iar autoritățile locale au apăsat pedala de accelerație pentru a îmbunătăți infrastructura. Cea mai importantă investiție va fi construirea centrului MultipleXity, în apropiere de Piața Badea Cârțan.

Primarul Nicolae Robu oferă garanții că lucrările vor fi gata până în 2021, deoarece centrul se construiește într-o clădire a Societății de Transport Public Timișoara.


tm4ua media express de banat (100x1000px)

Inițial, centrul urma să fie făcut lângă Punctele Cardinale, la fosta cazarmă, care e acum proprietatea Universității de Vest. „Este un proiect foarte complex. Așa ceva chiar nu există pe toate drumurile. Este un obiectiv greu de întâlnit în lume. Nu oriunde în lume se regăsește. Acest centru reprezintă cea mai importantă moștenire care va rămâne în urma exercițiului de Capitală Europeană a Culturii și nu mă refer aici la construcția în sine. Noi ne-am dorit să construim de la zero clădirea. Am mizat pe un parteneriat cu UVT pentru locație, unde este fosta popotă, dar parteneriatul nu s-a putut materializa. Se va amenaja acest centru într-una din clădirile vechi pe care STPT le are pe Take Ionescu”, a explicat Robu.

În acest moment, proiectul este în faza de concurs de soluții și de achiziție a consultanței. Primăria a primit două oferte.

Reabilitarea obiectivelor culturale continuă

Altfel, și alte locații ce țin de infrastructura pentru cultură vor fi reabilitate. Pe lângă Cinematograful Studio, urmează și Timiș, unde scena va fi mărită, dar și cinematografele din Piața Dacia sau Cinema Fratelia, din Piața Doina. Pe listă sunt și turnul de apă din Iosefin, Palatul Culturii din centru, dar și centrul multifuncțional din Kuncz.

CITEȘTE ȘI: Cum va arăta Cinematograful de Artă al Timișoarei? „Va fi mai mult decât însumarea unor săli de cinema reamenajate!”

Sursa foto: radiotimisoara.ro

banner 970 x 250