Cum va arăta Cinematograful de Artă al Timișoarei? „Va fi mai mult decât însumarea unor săli de cinema reamenajate!”

po 1000x100px (3)

În încheierea Festivalului Filmului Francez de la Timișoara, au fost prezentate, într-o ceremonie oficială, primele imagini ale proiectului de arhitectură privind reamenajarea Cinematografului Studio, care va deveni Cinematograful de Artă al orașului, până în anul 2021.

Spațiul va funcționa ca un hub cultural de tipul „art house”, care va deservi și domeniile conexe cinematografiei: producție de film, documentar, animație, jurnalism, multimedia, precum și fotografie sau sound design.

Viitorul cinematograf de artă va cuprinde două săli de proiecție de 198 locuri, respectiv 64 de locuri, spațiu de co-work pentru profesioniști în domeniu și pentru coordonarea festivalurilor de film, spațiu expozițional, cafenea, un mic spațiu de vânzare filme, cărți și reviste de cinema și roof-top cu cafenea și ecran în aer liber.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Noul Cinema Studio va fi mai mult decât însumarea unor săli de cinema reamenajate, care să deservească exclusiv proiecției de filme. Se dorește crearea unui spațiu viu, animat care să strângă o comunitate în jurul lui atât prin programul asigurat în paralel în cele două săli de proiecție, cât și prin cursurile tematice, workshop-urile, expozițiile, cafeneaua, cine-shopul și evenimentele permanente ce le va găzdui”, declară reprezentanții partenerilor implicați în proiect.

În acest moment, proiectul se află în stadiul de realizare a studiilor de soluție și a expertizelor tehnice necesare proiectării, care împreună cu studiile DALI și PT se vor finaliza în luna noiembrie, urmând ca în primăvara anului viitor să se înceapă lucrările de renovare.

La eveniment au participat Excelența Sa, Michèle RAMIS, Ambasadoarea Franței în România, Nicolae Robu, Hélène ROOS, Directoarea Institutului Francez din România, Cyrille Fierobe, Director Delegat al Institutului Francez Antena Timișoara, François COSTE, Director General Groupama Asigurări, reprezentanți ai Asociațiilor Pelicula Culturală, Marele Ecran, DocuMentor, Timishort și ai biroului de arhitectură Atelier 21.

Expoziția cu imagini și planuri ale viitorului Cinema Studio poate fi vizionată începând de astăzi, 15 mai, la Centrul de Informare Turistică de pe Strada Alba Iulia, nr. 2.

Filmul de prezentare al conceptului de arhitectură a fost realizat de biroul de arhitectură Atelier 21, împreună cu regizorul Florin Iepan și poate fi vizionat pe pagina de Facebook: www.facebook.com/CinemaStudioTimisoara sau canalul de Youtube https://youtu.be/XhUxTwUBDQU.

Sursa foto: Tion

banner 970 x 250