Banatul se reorganizează! Caransebeşul nu se mulțumeşte cu locul zece!

Volei Club Banatul Caransebeș închide sezonul 2014-2015 cu fruntea sus. Deși obiectivul a fost unul măreț, greutățile întâmpinate în timpul campionatului au dus doar la ocuparea locului 10 în clasament.

 

Spectatorii și suporterii echipei, care au venit în număr foarte mare la meciurile de acasă, au apreciat însă efortul echipei. ,,Nu este ușor să te menții în prima ligă. Am jucat volei acum 30 de ani și știu că este foarte greu. Am crezut în băieți, am fost alături de ei, am știut ce greutăți au avut și cu accidentările, dar am sperat că vor reuși. Este cel mai frumos cadou acum, în preajma Sărbătorilor Pascale”, ne-a declarat unul dintre cei mai înfocați fani ai echipei, Gheorghe Mihai.

Potrivit președintelui clubului, Cristian Stepanescu, parcursul echipei a fost anevoios din mai multe privințe: ,,Am schimbat trei antrenori, am schimbat sălile de antrenament și de joc oficial, am avut jucători care nu s-au adaptat și jucători care s-au accidentat. Toate cumulate au dus la un rezultat pe care nu ni l-am dorit la finalul turului, astfel că a fost nevoie de noi achiziții pentru a termina campionatul cu bine. Nu a fost o experiență ușoară. Din exterior toată lumea se pricepe la volei, la fel ca și la fotbal, dar din interior lucrurile stau altfel. Am întâlnit oameni diferiți, caractere puternice care nu întotdeauna s-au supus rigorii, dar asta e. Este un prim an din care vom trage cu toții învățăminte. Eu mulțumesc personal lotului, care s-a mobilizat pe final de campionat și a câștigat în fața unei echipe care a reușit performanța să fie în prima ligă mult timp. Am eliminat Piatra Neamț după 31 de ani în Divizia A. Nu e un lucru ușor, dar am văzut la Piatra Neamț un Banatul Caransebeș motivat să vină acasă cu victoria finală. Nu mulți ne-au dat girul, au fost guri ce ne-au descurajat că vom juca decisivul acasă, dar băieții au demonstrat că se înșală. Mulțumesc tuturor băieților de la libero Vladimir Jovic până la juniorii de la Oțelu Roșu care ne-au ajutat foarte mult, mai ales când am avut accidentările jucătorilor”, a declarat Cristian Stepanescu.

banatul

banatulAcesta a vorbit și despre proiectul Volei Club Banatul din viitorul campionat: ,,Băieții au primit o binemeritată pauză, să-și petreacă sărbătorile în sânul familiei. Din 20 aprilie vor relua antrenamentele, într-un ritm mai lent, ce e drept. Vor fi schimbări în echipă. Îi mulțumesc personal bulgarului Dimitar Pangarov care a venit pentru a salva echipa de la retrogradare și și-a îndeplinit obiectivul cu şapte victorii. Unii jucători poate își vor dori să aleagă altă echipă și noi la rândul nostru ne-am gândit la unele schimbări, dar este prematur să vorbim despre ele. Deocamdată ne orientăm pentru o organizare managerială mult mai bună, pentru a putea atrage și sponsori în echipă. Vom învăța de la cei mai buni și vom efectua un plan de organizare care să ne susțină și anul viitor în prima ligă românească de volei”, a precizat președintele Cristian Stepanescu.