Banatul Montan Film Festival își deschide porțile și la Caransebeș

Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

De azi începe Festivalul de Film la Caransebeș, în cadrul unei campanii care se desfășoară la nivelul județului Caraș-Severin, în organizarea Casei de Cultură „George Suru” și cu aportul Uniunii Artiștilor și Realizatorilor de Film din România.

Sub coordonarea regizorului Ioan Cărmăzan, în fiecare zi din această săptămână vor fi difuzate pelicule din arhiva națională de film printre care „Ciuleandra”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, „De ce trag clopotele, Mitică” în regia lui Lucian Pintilie, „Lișca”, regia Ioan Cărmăzan, „Cel mai iubit dintre pământeni”, regizat de Șerban Marinescu, „Amintiri din copilărie”, regia Elisabetei Bostan sau „Moara lui Califar”, un film din 1984 în regia lui Șerban Marinescu.

Filmele vor fi difuzate în fiecare zi de la ora 21.30, iar deschiderea va avea loc astăzi cu filmul „Moromeții”, partea I, în regia lui Stere Gulea, un film după volumul I al lui Marin Preda (1955). Rolurile principale sunt interpretate de actorii Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu, Gina Patrichi, Dorel Vișan, Mitică Popescu, Petre Gheorghiu și Florin Zamfirescu. Moromeții a fost filmat în comuna Talpa din județul Teleorman în 1987.


Festivalul de film va respecta cu strictețe măsurile de protejare împotriva răspândirii coronavirusului, scaunele vor fi amplasate la o distanță de 2 m între spectatori, menționează directorul Casei de Cultură, Ioan Cojocariu:

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Dacă în anii anteriori montam 550 de scaune în aer liber în parcul General Dragalina, la această ediție vom amplasa 100 de scaune, pentru protejarea spectatorilor cu respectarea distanțării sociale. Participanții trebuie să vină cu mască, iar dacă o uită acasă, vor primi la intrare o masă de protecție, aici unde i se va verifica și temperatura corporală”, ne-a precizat Ioan Cojocariu.

Directorul instituției de cultură a mai specificat că toate scaunele vor fi dezinfectate între reprezentați, iar pe aleile parcului Dragalina, organizatorii au pregătit standuri unde spectatorii pot găsi soluții de igienizare a mâinilor.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/