Sat fără câini! Planuri de sterilizare în masă într-o comună din Caraș-Severin

Înmulțirea câinilor fără stăpân pe raza comunei Constantin Daicoviciu îl face pe consilierul local Lucian Călțun să se gândească la un proiect de sterilizare gratuită a patrupedelor, pe care-l va supune spre aprobare colegilor consilieri.

Principala cauză a înmulții animalelor fără stăpân o constituie animalele cu stăpân nesterilizate, spune consilierul Lucian Călțun. El dă exemplul satului aparținător, Zăgujeni, unde, chiar la intrare în sat, pe lângă halta CFR, se află zilnic 8-10 maidanezi.


Soluția este sterilizarea şi îngrijirea, până la dispariţia naturală a câinilor/pisicilor. Maidanezii au ajuns o prezență constantă și îngrijorătoare în comuna Constantin Daicoviciu. Având în vedere că, în ultimul timp a crescut numărul de câini fără stăpân care umblă liberi pe întreg teritoriul comunei Constantin Daicoviciu, ca și consilier local am să depun un proiect de hotărâre privind un program de sterilizare gratuită la animalele fără stăpân. Consider că Primăria îşi poate asuma sterilizarea gratuită a tuturor animalelor (câini, pisici etc.) fără pedigree, din punct de vedere financiar”, spune consilierul ALDE.

De acest program ar putea beneficia toate animalele fără stăpân de pe raza comunei Constantin Daicoviciu, consilierul Lucian Călțun spunând că acest proiect va produce efecte pe termen lung.

Nu trebuie să investim imediat o sumă mare. Putem să sterilizăm în jur de 10 animale în fiecare lună după un program bine stabilit, într-o lună într-un sat, în luna următoare în alt sat și uite așa campania se poate întinde pe o perioadă mai lungă, pentru a nu fi nevoie de un consum mai mare de bani”, a mai specificat Călțun, care a mai spus că pe raza comunei se înregistrează de câteva zeci de patrupede fără stăpân.