Banatul Caransebeș și-a adus un ridicător din Finlanda

După renunțarea la ridicătorul din Columbia, care a acuzat dureri la genunchi, în urma meciurilor de la națională, conducerea clubului caransebeșean s-a orientat spre piața europeană, semnând un contract pentru următorul sezon competițional cu jucătorul Kurppa Mauri Matias.

În vârstă de 23 de ani, Mauri Matias Kurppa vine de la Hurrikaani Loimaa, echipă care a câștigat bronzul în campionatul finlandez și argintul în Cupa Finlandei, anul trecut. În perioada 2009 -2012 a fost component al lotului național de juniori, iar în 2015 și-a făcut debutul și în naționala de seniori.

Kurppa a început pregătirile cu Banatul încă de la turneul de la București, în urmă cu o săptămână a menționat antrenorul Răzvan Papală. ”Ne-am făcut o primă impresie la București, unde am avut ca obiectiv testarea echipei în compania unor echipe care se vor bate pentru primele 4 locuri în campionatul ce stă să înceapă. La Kurppa m-a impresionat viteza paselor și strategia jocului, însă mai avem de lucrat la acomodarea cu colegii de echipă și omogenizarea jocului. De aceea ne va prinde foarte bine turneul de la Caransebeș, unde va veni campioana României, CSMU Craiova, dar și Steaua București care, după părerea mea va fi o pretendentă la primele trei locuri”, ne-a declarat antrenorul Răzvan Parpală.

La cea de-a doua ediție a Cupei Banatului Montan se va alătura echipei gugulane și trăgătorul secund Aivars Petrusevics, care s-a aflat la lotul național al Letoniei. Singurul care va intra direct în campionatul 2016-2017 este centrul Leandro Mejia, care va ajunge la Caransebeș pe 2 octombrie, fiind solicitat la lotul național al Columbiei.