Banatul Caransebeș a obținut un singur punct dintr-un meci în care era favorită

Banatul Caransebeș a pierdut în 5 seturi pe teren propriu cu Știința Bacău, deși era favorită, conform clasamentului Diviziei A1.

După ce a început furtunos și a câștigat primul set confortabil, iar în setul al doilea se părea că situația se menține, pe fond de relaxare a gugulanilor au revenit în joc moldovenii și au întors rezultatul. Astfel că, în loc să fie un 2 – 0, preconizat la început de set datorită diferențelor mari de câte 5 – 6 puncte pe tabela de marcaj, scorul a devenit 1 – 1 și de aici s-a produs și ruptura de moral a caransebeșenilor care nu și-au mai găsit cadența în setul al treilea.

La 2 – 1 pentru Bacău, Banatul Caransebeș a reintrat în joc prin câștigarea setului cu numărul 4 și la 2 – 2 șansa de victorie și de câștigare a 2 puncte a fost a Banatului. În setul decisiv s-a cules punct cu punct și de o parte și de alta a fileului și, deși au fost ocazii de ambele părți să se închidă setul, acesta a fost dus în prelungiri. Banatul Caransebeș a avut trei ocazii să puncteze pentru victorie, însă din păcate câștig de cauză au avut voleibaliștii de la Știința Bacău, scor final 2 – 3 ( 25 – 23, 24 – 26, 24 – 26, 25 – 20, 18 – 20).

Antrenorul principal Răzvan Parpală a considerat că meciul s-a rupt în setul al doilea când, pe lipsa de concentrare a jucătorilor, care nu au pus mingea jos, Bacăul a revenit și a câștigat setul de la 23 – 19 pentru gugulani.

„Ce pot să zic, așa o să fie meciurile de acum încolo cu echipele de pe locurile 7-12, noi încercăm să jucăm în continuare cât mai bine și să arătăm publicului că suntem o echipă frumoasă, care ne batem pentru puncte în fiecare meci”, a declarat tehnicianul gugulan Răzvan Parpală.

Deși bănățenii nu au obținut decât un punct în confruntarea de acasă, echipa a urcat un loc în clasament și se află pe locul 7 cu 22 de puncte, la diferență de doar un punct de Baia Mare, adversarul gugulanilor de săptămâna viitoare.