Județul Caraş-Severin, lider în topul naţional al îmbolnăvirilor cu rujeolă! Alexandru Rafila: „Este epidemie în România”!

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila şi şef de laborator la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” a declarat pentru Digi 24 că este epidemie de rujeolă în România şi că vaccinarea copiilor este esenţială în lupta cu această boală.

„Vaccinăm şi suplimentar copiii cu vârsta mai mică de un an, pentru că unii dintre ei au fost victimele acestei epidemii”, a declarat Alexandru Rafila.

În România, peste 3.000 de cazuri s-au înregistrat în ultimul an, faţă de doar 7 cazuri, câte au fost în 2015. Statisticile sunt îngrijorătoare, mai ales că 16 dintre pacienţi au murit din cauza complicaţiilor, trei dintre ei decedând în Caraş-Severin.

Şi tot cu privire la Caraş-Severin, judeţul nostru este lider în topul naţional al îmbolnăvirilor cu peste 721 de cazuri de rujeolă, fiind urmat de judeţul Arad, cu 100 de cazuri mai puţin, şi apoi de Timiș.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Recent, cazuri de îmbolnăviri cu rujeolă au fost semnalate în regiunea Valonia din Belgia, iar presa speculează că boala ar fi venit tot de la un cetățean român.

Sursă foto: http://stirileprotv.ro