Banatu-i fruncea la fotbal feminin! Echipa din Becicherecu Mic, lider în Liga I

Liga I de fotbal feminin a luat o pauză, cu prilejul programului echipei naționale. După prima parte a campionatului, liderul la zi este Fortuna Becicherecu Mic, vicecampioana en-titre. Trei echipe au același număr de puncte, dar elevele lui Florin Pădurean au cel mai bun golaveraj.

În primele patru etape jucate până acum, multe echipe au avut jocuri amânate. Fortuna le-a disputat pe toate și a debutat cu o primă înfrângere acasă, la scorul de 3-0, cu campioana Olimpia Cluj. Au urmat trei succese: 4-1 în deplasare la Independența Baia Mare, 6-0 acasă cu Universitatea Alexandria și 7-0 la CSȘ Târgoviște. Suficient pentru 9 puncte și cel mai bun golaveraj, 17-4. Alte două formații mai au 9 puncte, Piroș Security Arad și Heniu Prundu Bârgăului. Mai trebuie spus că de câteva săptămâni, clubul Fortuna are un nou manager sportiv, timișoreanul Sorin Brîndescu.

Cât despre locul secund, Piroș Security Arad este antrenată din vara aceasta, de când a promovat în prima ligă, de timișoreanul Florin Bugar. În prima etapă, trupa arădeană a cerut amânarea meciului. Apoi, arădencele au bifat trei victorii pe linie: 3-1 la Târgoviște, 6-0 cu Luceafărul Filiași și 2-1 cu Fair-Play București. Cu aceste rezultate, au ajuns la un golaveraj de 11-2. Liga I se va relua la data de 13 octombrie.

La naționala de senioare, Timișul nu are nicio jucătoare. În schimb, la U17 e convocată Cristina Botojel. Junioarele antrenate de Irina Giurgiu vor juca pentru calificarea la Euro U17 2020. Adolescenta timișoreancă a început fotbalul la Ripensia, dar a fost luată de Olimpia Cluj, cel mai bun club din țară, datorită calităților excelente pe care le are.

Sursa foto: fortunabecicherec.ro