Bănățenii sunt invitați la Târgul de Toamnă de la Bocșa!

Bocşenii au prilejul să intre în atmosfera unui târg autentic, aşa cum sunt organizate în oraș încă din 1900. Deschiderea evenimentului are loc în cartierul Neu Werk, la ora 9.00.

Tradiţia târgurilor în localitatea Bocşa le este cunoscută tuturor locuitorilor Banatului, dar nu numai, iar cea mai elocventă relatare este transpusă de renumitul poet dialectal al Vasiovei, Tata Oancea, care amintea încă din 1928, în revista „Vasiova”, despre târgul de la Bocşa.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria și Consiliul Local Bocşa, Casa Orăşenească de Cultură, Serviciul Comunitar de Cadastru și Agricultură, Serviciul Public de Gospodărie Comunală,  cu sprijinul Camerei Agricole a judeţului Caraş-Severin, al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, dar şi al S.C. Electro Echipament Industrial S.R.L. Bocşa. Cu toții şi-au propus readucerea târgului la importanţa lui de odinioară, astfel încât el să reintre în circuitul anual al târgurilor şi oboarelor din Banat şi România. Datorită succesului ediției din primăvară, organizatorii și-au propus să reediteze evenimentul și în toamnă, atunci când se culeg roadele.

La târg au fost invitaţi producători agricoli din Bocşa şi din judeţ, meşteri populari, comercianţi de seminţe, îngrăşăminte, utilaje agricole, crescători de animale mari, dar şi de păsări şi animale mici, oferta fiind variată şi pentru toate categoriile de cumpărători.

Invitatul special al organizatorilor este celebrul „maistor bucătar” Uica Mihai, care, pe lângă produsele tradiţionale (murături, dulceţuri etc.) de la standul său, va prepara împreună cu echipa sa mâncare ca în Banat.

Pentru a păstra în memoria celor în vârstă acest târg, organizatorii au păstrat aceeaşi locaţie, respectiv platoul amenajat lângă fosta fabrică de pâine, actualmente S.C. Electro Echipament Industrial, în spatele staţiei de carburanţi Petrom din cartierul Neu Werk.

Deschiderea are loc mâine, la ora 9.00.

 

 

Comments

  1. Oana Bejenariu says:

    Bai oana bejenariu, sa scri ca un analfabet vad ca sti, dar sa nu mentionezi data ci doar ora …you went full retard..never go full retard!