Litografiile artistului Otto Dix, unul dintre renumiții artiști plastici germani ai secolului al XX-lea, pot fi admirate începând de astăzi în cadrul unei expoziții care va fi vernisată la Muzeul de Artă din Timișoara, oferind o interpretare originală a învățăturilor Sfântului Matei.
„În ce măsură mai suntem creștini?” – aceasta e întrebarea pe care Otto Dix o adresa lumii în deceniul în care politica nazistă era în plină ascensiune în Germania. Profesor la Academia de Artă din Dresda și membru al Academiei Prusace, Otto Dix a fost un opozant al ideologiei și al politicilor totalitare ale celui de-al Treilea Reich. Naziștii i-au catalogat lucrările drept „degenerate”, iar o mare parte dintre ele au fost confiscate. Artistului i-a fost retras atât titlul academic, cât și cel de profesor universitar.
Expoziția lui Otto Dix de la Timișoara include 40 de piese în alb-negru și este organizată de Muzeul de Artă Timișoara în colaborare cu Merkur Plus Cluj-Napoca. Curator este cunoscutul colecționar Thomas Emmerling, iar co-curator, muzeograful și artistul Claudiu Toma. Colecția domnului Thomas Emmerling – cunoscut colaborator al Muzeului de Artă Timișoara – include creații ale unor mari artiști precum: Albrecht Dürer, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Pierre-Auguste Renoir, Henri Matisse, Salvador Dalí, Joan Miro.
Expoziția de litografii Otto Dix, „Învățătura Sfântului Matei” este deschisă în sălile de la parterul Palatului Baroc, în perioada 18 februarie – 18 martie și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.
Curtea de Apel Timișoara obligă Statul Român să-i plătească „Prințului Clisurii” 35.000 de lei deoarece Tribunalul Caraș-Severin l-ar fi arestat preventiv nelegal într-un dosar DIICOT! Inculpat pentru o pleiadă...
Horticultura plantează pomi în zona Pieței 700 din Timișoara
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281