Bănățenii aleg din ce în ce mai mult zborul cu avionul! Cu cât a crescut numărul de pasageri și aeronave la Aeroportul Internațional Timișoara?

Peste 1,3 milioane de pasageri și mai bine de 1.500 de aeronave sunt valorile în creștere a datelor de trafic aerian înregistrate în primele zece luni ale anului pe Aeroportul Internațional Timișoara. Cei mai mulți călători au ales zborurile spre/de la București, München, Bergamo și Londra.

În lunile ianuarie-octombrie s-a înregistrat o creștere a numărului de pasageri cu 3,4% față aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, aproximativ 1.328 de pasageri au călătorit spre/dinspre Aeroportul Timișoara, în timp ce în aceeași perioadă a anului 2018 au fost înregistrați peste 1.285 pasageri.

„Eforturile administrației aeroportului de a oferi curse aeriene directe din Timișoara spre tot mai multe destinații, dar și frecvențe suplimentare se concretizează într-un număr tot mai mare de pasageri și de zboruri. În continuare, pentru administrația aeroportului reprezintă o prioritate introducerea de noi rute, dar și oferirea unor condiții optime de transfer pentru pasageri.”, a declarat directorul Aeroportului, Daniel Idolu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De asemenea, în luna octombrie, 143.099 de pasageri au tranzitat Aeroportul Timișoara, cu 10,8% mai mulți decât în anul precedent. În aceeași lună a lui 2019, numărul de zboruri a crescut cu 4,1% comparativ cu anul trecut, înregistrându-se 1.528 aeronave care au aterizat sau decolat de la Timișoara.

Sursa foto: banatulazi.ro

banner 970 x 250