Balkan Festival, un brand pentru Clisura Dunării! „Niciunde nu s-au întâlnit atâția interpreți de valoare”

balkan festival

Balkan Festival, evenimentul muzical care își propune să atragă în Clisura Dunării peste 30.000 de participanți, debutează în 15 iulie, și, potrivit organizatorilor, a luat naștere din dragoste pentru muzică și datorită bunei colaborări pe care administrația locală din Berzasca o are de mai mulți ani cu cea din Golubac, Serbia.

În perioada 15 – 17 iulie, comuna Berzasca din Caraș-Severin găzduiește o nouă ediție a Balkan Festival, un eveniment ce reunește voci cunoscute la nivel național și internațional din România, Serbia și Grecia. Cap de afiș sunt: Lepa Brena, Horia Brenciu și Nikos Papadopoulos!

Îndrăznesc să spun că festivalul de la Berzasca va fi un eveniment de cea mai mare anvergură! Niciunde nu s-au întâlnit atâția interpreți de valoare, de pe malul stâng și drept al Dunării, dar și din Grecia. Festivalul Balcanic are ca și scop crearea unui brand în Clisura Dunării, a unui brand care să fie comun, nu concurențial cu partenerii din Serbia. Așa cum am creat împreună, în urmă cu câțiva ani, un proiect transfrontalier pentru realizarea pistelor de bicicletă, am hotărât ca festivalul balcanic să fie brandul Clisurii Dunării, al românilor, dar și al sârbilor și al tuturor țărilor din Balcani și din fosta Iugoslavia. Menționez acest aspect pentru că noi mai avem un partener, este vorba de comunitatea din Jujemberg, care este din Slovenia, care așteaptă și ea acest eveniment, noi fiind pionierii, primii care îl vom realiza, dar un eveniment care se va multiplica în fiecare comunitate a membrilor acestei inițiative. Deci Berzasca, Jujemberg, Golubac și urmează să identificăm și comunitatea din Grecia, având în vedere că din Grecia îl avem la festival pe cunoscutul Nikos Papadopoulos. El va fi persoana care ne va indica care este comunitatea partenerului din Grecia. (…) Muzica în Balcani este despre dragoste, iubire, prietenie, nu vom auzi niciodată mesaje de genul «După blocurile gri» sau mai știu eu ce. Se va cânta muzică autentică, pentru că asta dorim să promovăm și așteptăm pe toată lumea să vină la acest eveniment.”, a declarat primarul comunei Berzasca, Petru Furdui, în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, cu ocazia promovării evenimentului muzical de luna viitoare.

Alături de acesta s-au mai aflat alți doi organizatori și parteneri ai festivalului – Asociația Pro Datina și RoCa Music. Printre artiștii care vor urca pe scena festivalului balcanic se numără: Andra, Horia Brenciu & HB Orchestra, Theo Rose & Roz Gvng, 3rei Sud Est, Elena Gheorghe, Raluka & Proiectul Balkanic, Nikos Papadopoulos, Oana Radu, Jean de la Craiova, Shondy & Mahala Rai Banda, Dejan Petrovic și Lepa Brena, iar amfitrionii evenimentului vor fi Daniel Buzdugan și Mihai Morar.

Spre deosebire de prima ediție a festivalului, când locația aleasă de organizatori pentru eveniment a fost stadionul comunal din Berzasca, de această dată, evenimentul se va desfășura pe un teren privat, situat chiar pe malul Dunării.

Costul unui bilet este de 85 de lei pe seară, iar cel al unui abonament – de 180 de lei. Momentan, biletele se pot cumpăra online de pe: https://m.iabilet.ro/bilete-balkan-festival-76803 ., însă organizatorii evenimentului au anunțat că vor exista și puncte fixe pentru achiziționarea biletelor. Accesul copiilor cu vârsta până la 14 ani este gratuit.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/