Băleanu, primar. Moiseș, viceprimar. Torma, citymanager!

Cu doar câteva zile înainte de redeschiderea secțiilor de votare din Moldova Nouă, unde se reiau alegerile pentru funcția de primar, se conturează o echipă incredibilă pentru șefia administrației locale, formată din principalii actori ai scenei politice locale.

Eugen Băleanu, candidatul Partidului Verde pentru funcția de primar al orașului de la Dunăre, a detonat o adevărată bombă în redacția Express de Banat. Adrian Torma are toate șansele să rămână în Primărie pentru a continua proiectele începute cât a fost primar. De data asta, în calitate de citymanager. Liderii celor două partide, împreună cu Adrian Moiseș, președintele Uniunii Sârbilor, și Toni Novăcescu, cel care conduce Pro România în Clisura Dunării, se pregătesc să dea echipa câștigătoarele la alegerile de duminică și să liniștească în sfârșit apele, să formeze o echipă care să schimbe traiectoria orașului. Înspre dezvoltare și bunăstare, convinși că războaiele politice de până acum au ținut aproape pe loc un oraș cu un potențial fantastic.

„Sunt doar discuții deocamdată, încă nu am oficializat acest sprijin politic, dar sper că se va concretiza. Am avut câteva discuții cu domnul Torma, cu domnul președinte executiv Mocioalcă. O să mai discutăm, timpul este foarte scurt, dar cert este că avem șanse reale să câștigăm Primăria Moldova Nouă. Nu mi-a fost ușor să stau de vorbă cu Adrian Torma ținând cont de ultimii ani în care ne-am contrat de multe ori, dar am stat la masă, am vorbit câteva ore, am căzut de acord că trebuie să facem front comun. Urmează ca și dumnealui să se hotărască. Trebuie să am legitimitate din partea dumnealor în a continua acest demers”, a declarat Eugen Băleanu, care poartă discuții intense și cu Uniunea Sârbilor, și cu Pro România.

leader board 728 x 90 px

Social-democrații nu i-au cerut nimic lui Eugen Băleanu pentru a-l susține în această competiție electorală, dar cum rămânerea lui Adrian Torma în administrația locală ar însemna un mare câștig pentru oraș, funcția de citymanager îi vine mănușă. Iar sârbii vor da în continuare viceprimarul într-o astfel de ecuație, ceea ce ar mulțumi pe toată lumea. Inclusiv pe cei de la Pro România, pentru că și pentru ei există ceva pus deoparte, a dat de înțeles Băleanu. „PSD și Adrian Torma nu au cerut nimic în momentul de față. Trebuie să câștigăm Primăria întâi. N-am ce să le ofer acum decât corectitudine în relația cu ei. E normal să își dorească postul de viceprimar sau cel de citymanager, au foarte mulți oameni pregătiți în rândurile dumnealor. Adrian Torma, citymanager?! De ce nu?! A arătat că poate. Eu sunt din naștere apropiat comunității sârbe. Am casă în Moldova Veche, am crescut printre ei, am fost simpatizantul lor și ei sunt simpatizanții mei. Când am putut i-am ajutat și financiar la Uniunea Sârbilor. Am avut o discuție de principiu cu domnul președinte Adrian Moiseș, urmează să vedem dacă se va și concretiza. Îmi place această conjunctură în care am putea conduce Primăria Moldova Nouă. Mai trebuie ca noi să reușim să convingem electoratul că într-adevăr merităm să câștigăm și apoi putem vorbi concret despre primarul Băleanu, de viceprimarul Moiseș și de citymanagerul Torma!”, a adăugat candidatul Partidului Verde.

 

(E)