Bâlbele din țară cântăresc greu în negocierile externe. Bode și Câciu, invitați de Tomac să aleagă ușa din dos

eugen tomac europarlamentar pmp
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Imaginea României și negocierile privind aderarea la spațiul Schengen sunt afectate de faptele unora dintre miniștri, spune europarlamentarul Eugen Tomac, care îi invită pe șefii de la Interne și de la Finanțe să plece acasă.

După ce USR a cerut demisia miniștrilor de la Interne și de la Energie, liderul Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a vorbit la Reșița despre credibilitatea scăzută a României ca urmare a problemelor care îi vizează pe miniștrii din Guvern. Tomac vorbește chiar despre afectarea negocierilor pentru aderarea la spațiul Schengen.

CITEȘTE ȘI: Demisia! „Am ajuns să avem un guvern din care trebuie să îi dăm afară unul câte unul”

„PMP este complet nemulțumit de modul cum funcționează această coaliție. Cred că domnul ministru Bode trebuie să pună deasupra interesului personal pe cel al țării, într-o situație atât de sensibilă este mult mai potrivit să se retragă. Dacă cei din PNL cred că prioritatea noastră pentru Schengen mai poate fi salvată trebuie să aibă o discuție cu domnia sa să îi explice că vulnerabilitățile interne cântăresc și în negocierile externe.”, a spus liderul PMP într-o recentă conferință de presă susținută la Reșița.

1000x100 (4)

Bode ar trebui să îl ia cu el și pe șeful de la Finanțe, mai spune Tomac. Adrian Câciu a dat dovadă de incompetență, iar neștiința lui a dus la crearea unei ordonanțe cu sincope, ușor de atacat în instanță, lucru pe care l-a făcut deja OMV. „Din Guvern cred că trebuie să mai plece și domnul Câciu. Eu nu știu cum mai doarme domnia sa în condițiile în care ne explică cu o seninătate incredibilă cum Ministerul de Finanțe nu are pregătirea necesară pentru a transpune o directivă a UE, cu o miză atât de mare. Fiecare român este afectat de consecințele produse de scumpirea energetică, de facturile foarte mari. În schimb, atunci când se creează instrumente pentru a putea ajuta populația vulnerabilă, exact Guvernul României, care are la dispoziție acest instrument pus de UE care a luat această decizie strategică de a suprataxa companiile giganții din energie pentru a putea aduce mai mulți bani la buget, a ajuta oamenii afectați puternic de aceste scumpiri, exact Guvernul nostru nu știe să redacteze o ordonanță prin care să transpună în legislația noastră o directivă a UE.”, spune Eugen Tomac.

Președintele PMP mai spune că de gol i-a dat pe guvernanți OMV, care din prima clipă a spus că nu va mai plăti această taxă pentru că o va plăti în țara mamă. Eugen Tomac consideră că este absurd ce a făcut Adrian Câciu: a redactat greșit o ordonanță pentru că nu s-a consultat înainte cu cei de la Comisia Europeană, ci a cerut ajutor ulterior. „Evident că OMV trebuie să plătească taxele pe care le stabilește această ordonanță în România. S-au trezit după ce au emis această ordonanță care le oferă o portiță celor de la OMV să se adreseze instanței și să câștige să spună că ei consultă Comisia Europeană ce să facă cu această ordonanță redactată prost. Consulți Comisia înainte de a emite acest act normativ, nu după ce îl redactezi prost, le creezi pârghii prin care să poată câștiga în instanță, și apoi, în mod cinic, te adresezi Comisiei, iar răspunsul este evident: li se va spune că trebuie să o corecteze, iar în caz contrar vor încerca să paseze vina spre Bruxelles, ceea ce este inacceptabil. Tocmai pentru acest lucru cred că ministrul de Finanțe ar trebui să aibă decența să își depună mandatul.”, a mai spus Eugen Tomac la Reșița.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/