Nicolae Ciucă: „România este țara cu cea mai mare creștere economică dintre toate statele membre UE”

nicolae ciuca

Premierul Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal, a anunțat că România se poate mândri cu cea mai mare creștere economică dintre toate statele Uniunii Europene.

„Pe datele statistice ale momentului, România este țara cu cea mai mare creștere economică dintre toate statele membre ale Uniunii Europene.”, spune premierul Nicolae Ciucă. Acesta consideră că, pentru a păstra trendul pozitiv, este nevoie să fie accesați toți banii din PNRR, să crească absorbția de fonduri europene și să fie atrase cât mai multe investiții străine.

Pentru a se asigura de evoluția pozitivă a acestor finanțări, liderul liberal a luat parte săptămâna trecută la reuniunea Comitetului Interministerial de Coordonare a PNRR și a avut o întâlnire cu Consiliul Investitorilor Străini (FIC) din România.

„Subliniez că, pentru economia reală, mai există o sursă de finanțare: investițiile guvernamentale prevăzute în bugetul de stat pe 2023. Cu acești bani se vor realiza proiecte de amploare, precum Centura București și intersecția ei cu Șoseaua Chitila-Mogoșoaia, calea ferată care va lega Aeroportul «Traian Vuia» de Timișoara sau modernizarea Canalului Dunăre-Marea Neagră și a Canalului Poarta Albă-Midia-Năvodari. Aceste proiecte ce țin de infrastructura de transport au fost aprobate în ședința de guvern de miercuri.”, a mai anunțat premierul României, președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/