La șapte ani de la intrarea în vigoare a legii picnicului, administrația lugojeană arată cât de neglijentă este în amenajarea și în întreținerea spațiilor verzi destinate recreerii.
Realitatea Lugojului de astăzi este că suferă de un deficit la capitolul amenajării spațiilor de picnic și al dotării acestora cu cele necesare: containere dedicate colectării selective a deșeurilor, amenajarea de locuri speciale pentru aprinderea focului și toalete ecologice.
Promisiuni s-au tot făcut încă din 2011, când primarul Francisc Boldea spunea că va muta evenimentele publice din centru în zona Plopilor, unde este și loc destinat picnicului.
În cei opt ani scurși, marea realizare la Plopi a fost o plăcuță cu „Zonă pentru activități pentru picnic” și totul a fost lăsat în seama naturii și a lugojenilor certați cu bunul simț.
De atunci și până acum vegetația a pus stăpânire, iar oamenii și-au ales un nou loc pentru depozitarea gunoaielor. Întreținerea spațiului a intrat ocazional în seama voluntarilor lugojeni, însă fără succes și susținere din partea autorităților locale.
Nici în ultimul ceas, când toamna bate la ușă și vara își lasă ultimele zile călduroase pe care lugojenii să le poată savura la iarbă verde, administrația lugojeană nu pune mâna pentru a curăța zonele pe care chiar ea le-a desemnat, aruncând vina pe Apele Române Banat, care la rându-i spune că este de datoria autorităților locale să se ocupe.
Se pare că ultima amendă de 10.000 de lei primită de la Garda de Mediu nu a speriat Primăria, iar excedentul bugetar anunțat cu trâmbițe s-ar putea duce pe încă una, pentru că neamenajarea zonelor de picnic cu respectarea dispozițiilor în vigoare referitoare la urbanism, silvicultură și protecția mediului poate aduce administrației lugojene o sancțiune cuprinsă între 10.000 și 50.000 de lei.