Băile romane descoperite la Băile Herculane primesc finanțare!

Aleșii județeni au decis la cel mai recent plen alocarea unei sume de 50.000 de lei pentru Muzeul de Etnografie al Regimentului de Graniță Caransebeș. Arheologii vor putea acum să studieze ruinele descoperite în stațiunea de pe Cerna. 

Prin urmare, alocarea bugetară a fost necesară, astfel încât lucrările să poată continua, iar la rândul lor cercetătorii să poată satisface curiozitatea publicului.

„Am avut o surpriză plăcută când am fost la festivalul de folclor de la Băile Herculane. Viceprimarul m-a invitat să văd ultimele descoperiri arheologice, care mi s-au părut deosebite, având în vedere că sunt disponibile publicului larg. Vin turiștii, văd, au istoria Herculanelui și totul se încadrează într-un proiect de reabilitare totală. Și atunci, ca să nu împiedicăm noi proiectul primăriei, care alocă bani pentru toate lucrările mari, facem doar descărcarea arheologică pentru ca firma constructoare să poată efectua lucrările și să nu îi lase pe locuitori cu țevile descoperite”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova. Acesta a explicat faptul că, potrivit proiectului administrației publice locale, ruinele vor fi acoperite cu plăci transparente, astfel încât turiștii să le poată admira în voie.

Altă sumă, de 675.000 de lei, în cadrul aceluiași for, a fost alocată pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița, unde se derulează ample lucrări de alimentare cu apă și canalizare.

Comments

  1. FELICITARI DOMNULUI VICEPRESEDINTE PENTRU FAPTUL CA ESTE ATASAT HERCULANELUI , PRIN DECIZIA DOMNIEI SALE SPRIJINA CONTINUAREA LUCRARILOR ARHEOLOGICE LA HERCULANE , PUNE SUFLETUL LA HERCULANE ALATURI DE EDILUL STATIUNII SI ECHIPA DOMNIEI SALE .