Băile Herculane se pregăteşte de sărbătoare!

Staţiunea de pe Valea Cernei va găzdui, timp de cinci zile, cea de-a 43-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Hercules”. În Parcul Vicol din oraş îşi vor arăta talentul peste 30 de ansambluri din ţară şi străinătate.

Tradiţia populară va „reînvia” în Staţiunea Băile Herculane. Administraţia locală face pregătirile necesare pentru Festivalul Internaţional de Folclor „Hercules”. Evenimentul, care va deveni o adevărată cetate a folclorului intern şi internaţional, se va desfăşura în Parcul Vicol din oraş, în perioada 8 – 12 iulie 2013. Festivalul va debuta cu o paradă a formaţiilor participante pe traseul zona Blocuri – Parc Vicol, unde, de la ora 19.00, va avea loc şi deschiderea oficială a marelui eveniment.

Ca în fiecare an, pe scena Grădinii de Vară din Parcul Vicol vor urca ansambluri artistice atât din Banat, cât şi de pe meleaguri străine. După alocuţiunile rostite de oficialităţi, Fanfara din Lăpuşnicul Mare va deschide spectacolul. Vor urma apoi formaţiile de dansuri populare din: Serbia, Georgia, Indonezia, precum şi ,,Semenicul” – Reşiţa, ,,Bocşana” – Bocşa şi ,,Vermeşana” – Vermeş. Iubitorii de folclor care au ratat spectacolul din prima seară a festivalului se vor putea relaxa marţi seara, alături de ansamblurile din Mexic, Georgia, Serbia, Indonezia, iar din Banat li se vor alătura tinerii din ,,Semenicul” – Reşiţa, ,,Rromales” – Greoni şi ,,Armenişana” – Armeniş. Miercuri, tot de la ora 19.00, vor presta ansamblurile din Slovacia, Mexic şi Serbia, ,Reşiţeana” din Reşiţa şi ,,Cununiţa” din Bănia. Joi, de la aceeaşi oră, îşi vor da concursul alte formaţii din Slovacia, Bulgaria şi Serbia, precum şi trei grupuri din Caraş-Severin: ,,Cununa Ardealului” – Topliţa, ,,Hora Caraşului” – Oraviţa şi ,,Iedera” din Oţelu Roşu. Ultima zi a marelui festival va avea loc vineri, 12 iulie, cu un spectacol prezentat de ansamblurile din Slovacia, Bulgaria şi Serbia, dar şi ,,Cununa Ardealului” – Topliţa şi ,,Bârzava” – Reşiţa. Evenimentul care va reuni mii de spectatori va fi încheiat de ansamblul ,,Datina” din municipiul de pe Bârzava.

Festivalul Internaţional de Folclor „Hercules” este organizat, ca în fiecare an, de Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, în parteneriat cu Primăria Băile Herculane.

folclor-1 (2)