Clisura Dunării, pe harta europeană de cicloturism!

Malul cărășean al Dunării va fi din  nou în atenția turiștilor prin traseele cu bicicletele organizate de voluntari români și bulgari.

O acțiune a echipei de bicicliști „Cycling România” a pornit astăzi pe diferite trasee din țară. Cei 32 de voluntari, împărțiți în două echipe, pleacă astăzi din Călărași și din Oravița și au ca scop principal formarea unor trasee de bicicletă de-a lungul Dunării. Echipa ce pleacă din Oravița are de gând să investigheze starea traseului de pe Clisura Dunării, astfel încât aceasta să fie introdusă pe harta europeană a cicloturismului.

start Primaria Oravita

,,Am gândit acest proiect pentru că mulți turiști străini pe care i-am adus să viziteze România se plângeau de lipsa de informații. Ne-am propus să oferim informații atât străinilor, cât și românilor despre traseele care se pot parcurge cu bicicleta pe malul românesc al Dunării. Ne dorim să așezăm și România pe harta europeană a cicloturismului, dat fiind că această activitate aduce 44 de miliarde euro venituri anuale în Europa. Anul viitor vom continua promovarea zonei cu Dobrogea și Delta”, a declarat Mircea Crisbășanu, coordonatorul proiectului.

Tinerii voluntari au dorit să lase alte activități specifice vacanței și să se plimbe pe malul Dunării tocmai pentru că știu potențialul maxim al zonei și doresc să îl promoveze cât mai mult cu putință. ,,Sper ca prin colectarea și mediatizarea acestor informații să putem crea o rețea cicloturistică nonformală care să atragă un număr cât mai mare de bicicliști în comunitățile locale pe care le vom vizita”, a spus Mihai Culescu, peisagist la Asociația Pesisagiștilor din România. Bicicliștii nu se opresc doar la vizitarea zonei, ci vor căuta povești și legende ale localnicilor din zonă și ale obiectivelor turistice din traseul lor.

Toată această muncă, cei 800 de kilometri parcurși pe bicicletă, va forma în final o hartă a României pentru cicloturism și un portal ce va conține toate datele adunate de voluntari. Acel site va fi și în limba engleză, ceea ce va face posibilă așezarea României pe harta europeană a cicloturismului.