FOTO: Doliu de Ziua Națională a Tricolorului

Declarată la nivel național zi de doliu pentru victimele accidentului petrecut duminică în Muntenegru, Ziua Drapelului s-a sărbătorit astăzi fără defilare și fără ceremonia fastuoasă din anii precedenți.

Adunate în Parcul Tricolorului, oficialitățile județene au celebrat tricolorul românesc în liniște, din respect pentru persoanele decedate în Muntenegru. Astfel, ceremonia de ridicare a drapelului s-a încheiat foarte repede, într-un cerc restrâns și în liniște, iar drapelul a rămas suspendat la jumătate tocmai pentru a marca, alături de întreaga țară, doliul în urma evenimentelor.

Ca o măsură dată de premierul Victor Ponta, oficialitățile județului nu au dorit să dea declarații, tocmai pentru a se respecta specificul acestei zile, în memoria victimelor accidentului. După întâmpinarea prefectului județului, Silviu Hurduzeu, de către comandamentul detașamentului, drapelul a fost înălțat pe catarg, iar, odată citită hotărârea de guvern prin care se stabilea ziua de 26 iunie zi de doliu național, drapelul a fost coborât în bernă.