Băile Herculane renaște! Stațiunea, luată cu asalt de turiști

Stațiunea Băile Herculane este arhiplină în aceste zile de vară. Gradul de ocupare este de aproape 100%. Se mai găsește câte o cameră ici, colo la hotelurile de lux sau la proprietarii care nu-și au casele de vacanță înregistrate la agențiile de turism.

Cei care au luat cu asalt stațiunea sunt turiștii care dispun de vouchere de vacanță și care, pe lângă relaxare, au solicitat și tratament, cunoscut fiind faptul că principalul factor terapeutic îl constituie apele minerale, indicate atât în cura externă, cât și în cea internă. Apele balneare tratează boli ale aparatului locomotor, boli ale sistemului nervos, bolile tubului digestiv și ale glandelor anexe. De asemenea, clima stațiunii este continental-moderată, iar datorită condițiilor locale – fiind amplasată pe Valea Cernei, între Munții Mehedinți și Munții Cernei, la o altitudine de 160 m – este în topul climatului mediteranean, având aceeași poziție pe paralelă cu Veneția și Nisa.

Prețurile la cele peste 40 de locații de cazare (hoteluri, pensiuni) diferă în funcție de clasificare și de serviciile incluse, pornind de la 120 de lei camera pe zi și ajungând până la 400 lei camera dublă pe zi. La hoteluri de 2 și 3 stele, la care s-au achiziționat biletele din timp, s-a putut achita la agenții o sumă cuprinsă între 1.300 și 2.100 lei, incluzând 6 nopți de cazare pentru 2 adulți cu demipensiune și tratament/3 proceduri pe zi de persoană.

Agențiile de turism mai au disponibilitate la astfel de pachete de cazare, masă și tratament doar de la jumătatea lunii octombrie.